Новини Технології 15.12.2022 о 09:03 comment views icon

У росіян на МКС стався “значний витік невідомої речовини” з кормової частини корабля “союз мс-22”

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

В ніч проти 15 грудня в російській частині міжнародній космічній станції (МКС) трапився черговий інцидент — внаслідок невідомої події стався “значний витік невідомої речовини” з кормової частини космічного корабля “союз мс-22”, який наразі пристикований до модуля «рассвєт». З огляду на проблему, яка досі не усунута, довелося скасувати запланований вихід у відкритий космос, повідомляють в NASA.

Витік помітили наземні групи під час підготовки до виходу у відкритий космос сергія прокоп’єва та дмитра петеліна. Раніше цей “союз” доставив на МКС російських космонавтів прокоп’єва, петеліна та астронавта NASA Френка Рубіо після запуску з космодрому Байконур у Казахстані 21 вересня.

Є припущення, що цією невідомою речовиною є холодоагент, але поки це не підтверджено офіційно.

Достеменно невідомо, що саме сталося у росіян цього разу. Повідомляється, що зсередини герметичність корабля не порушена, тож МКС залишається в порядку й екіпажу станції нічого не загрожує. Водночас в соцмережах продовжують жартувати та пропонувати росіянам найбільш дієвий спосіб усунення проблеми — ізоляційну стрічку.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Останні повідомлення вказують на те, що ймовірним новим партнером США в місячній програмі «Артеміда», частиною якої є навколомісячна станція Lunar Gateway, стануть ОАЕ. Наразі тривають переговори між ОАЕ та Boeing щодо спільної розробки шлюзу для майбутньої навколомісячної станції. Якщо угоду зрештою підпишуть, астронавти ОАЕ отримають легкий доступ у глибокий космос, а росію остаточно “викинуть” з проєкту Artemis. До речі, на сьогодні в «Артеміді» бере участь дев’ять країн, зокрема й Україна.

ЗМІ: ОАЕ замінять росію в програмі Artemis та побудують шлюз для Lunar Gateway — майбутньої навколомісячної станції NASA

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: