Новини Софт 06.10.2023 о 09:00 comment views icon

Adobe представила свій «‎революційний» ШІ-інструмент — він автоматично розпізнає об’єкти на фото та редагує їх

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Редактор Project Stardust може автоматично ідентифікувати окремі об’єкти на зображеннях і маніпулювати ними (як-от видаляти зайве з фото і додавати згенерований ШІ-контент).

На демонстрації інструмент автоматично розпізнає об’єкти на фото — наприклад, жовту валізу та тінь від неї — та виділяє їх подібно до інструмента «‎Ласо» у Photoshop. Їх можна переміщувати, видаляти тощо — ніби вони розташовані на окремому шарі — а простір за ними при цьому автоматично заповнюється відповідно до решти контенту.

Project Stardust містить щось схоже на «контекстну панель завдань», яка дебютувала у Photoshop на початку року і може автоматично визначати наступні кроки у процесі проєктування та пришвидшує процес редагування. На демонстрації Adobe, під час обрання людей на фоні, панель запропонує «‎видалити фактори, що відвертають увагу».

Новий інструмент має деякі з генеративних можливостей ШІ, що є і в Adobe Photoshop на базі Firefly. Можна обрати область на фото та через текстову підказку заповнити простір, наприклад квітами.

 

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

В іншому ролику та сама функція використовується для заміни окремих предметів одягу на моделі через вибір елементу (наприклад, куртки чи кросівок), а потім опису нового, який потрібно додати.

Автоматизовані інструменти проєктування стають все більш поширеними разом із розвитком генеративного штучного інтелекту. Canva має аналогічні можливості для редагування, доступні для автоматичного видалення або зміни об’єктів на зображеннях, як і інструмент Magic Editor від Google Photo, який поставляється з пристроями Pixel 8.

Водночас деталей про Project Stardust небагато, і згадані функції, схоже, є «лише незначною частиною» його можливостей — Adobe обіцяє новий механізм, який «зробить революцію в тому, як ми взаємодіємо з продуктами» компанії. Більше деталей очікуємо на заході Adobe Max, який стартує 10 жовтня.

Джерело: Techspot, The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: