Новини Авто 11.07.2024 о 10:27 comment views icon

Електромобілі підтримали енергомережу Австралії на 107 кВт під час стихійного лиха — вперше у світі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Електромобілі підтримали енергомережу Австралії на 107 кВт під час стихійного лиха — вперше у світі

Розробка електромобілів була в першу чергу зумовлена ​​необхідністю зменшити залежність від викопного палива та зменшити вплив на екологію. Та як виявилося, в електромобілів є ще одна перевага над автомобілями з ДВЗ.

Під час масових відключень енергопостачання вони можуть віддавати енергію назад в мережу – фактично виконувати роль потужних зарядних станцій. Це сталося під час відключення електроенергії в Канберрі. Там під час сильного шторму було перервано електропостачання десятків тисяч будинків. Потім для постачання енергії до австралійської електромережі використовувались запаси в акумуляторах електромобілів.

«Це вперше у світі було продемонстровано такий тип використання транспортного засобу на надзвичайну ситуацію», — сказав старший науковий співробітник доктор Бйорн Стурмберг з Австралійського національного університету. «Це показує, що електромобілі можуть забезпечити резерв, який нам потрібен у подібній надзвичайній ситуації».

Він розповів, що його команда дослідників має парк із 51 електромобіля по всій Канберрі. При підключенні до мережі вони здатні контролювати її стан й можуть швидко надати короткочасну «енергетично допомогу», щоб відновити баланс системи у випадку нестачі електроенергії в національній мережі.

«Це, по суті, великі батареї на колесах», ─ каже команда дослідників.

Під час відключення електроенергії 16 електромобілів були підключені до електромережі на території Канберри. Одразу після відключення енергопостачання ці транспортні засоби почали віддавати електроенергію в мережу, як було запрограмовано. Електромобілі надавали підтримку енергомережі протягом приблизно 10 хвилин.

Онлайн-курс Recruiter від Mate academy.
Обирайте курс Recruiter та ставайте високооплачуваним спеціалістом! Навчання відбувається онлайн та ідеально підходить для новачків!
Отримати знижку на курс

«Загалом вони забезпечили підтримку національної мережі на 107 кВт», — додав Стурмберг.

За словами дослідника, подія, яка відбулася в лютому, стала першим реальним випробуванням електричних транспортних засобів і зарядних пристроїв.

«Якщо подати це в перспективі, 105 000 транспортних засобів, що реагують таким чином, повністю забезпечать резервне живлення, необхідне для всього ACT (Австралійська Столична Територія з населенням 339 тис. чоловік) і NSW (штат Новий Південний Уельс з населенням близько 8,2 млн чоловік). Для контексту, минулого року в Австралії було продано трохи менш як 100 000 електромобілів», ─ наголосив Стурмберг.

Джерело: interestingengineering


 

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: