Новини Новини 27.12.2022 о 18:54 comment views icon

Джеймс Кемерон підтвердив давню легенду про презентацію фільму “Чужі” 1986 року — де натякав продюсерам на потенційний заробіток

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Перед виходом фільму “Аватар: Шлях води” Кемерон постійно “обходив” ЗМІ, сумлінно просуваючи своє творіння. Презентуючи нові пригоди Джейка Саллі та Нейтірі, режисер також згадав свій фільм “Чужі” 1986 року і підтвердив давню легенду про те, що настільки був впевнений в ідеї роботи, що буквально “показав” продюсерам гроші.

Джеймс Кемерон на хвилі слави після виходу фантастичного бойовика “Термінатор” у 1983 році зустрівся з керівниками 20th Century Fox та оголосив про ідею створити продовження для хорору Скотта Рідлі “Чужий”. 

Джеймс Кемерон
Джеймс Кемерон

Згідно з легендою, яку поширювали роками, Кемерон презентував сценарій перед продюсерами, а потім написав прямо на ньому слово “Alien”, додав літеру “S” у кінці та перекреслив її двома вертикальними лініями — таким чином вона почала скидатися на значок долара. Це був натяк на майбутній успіх фільму і його касові збори. 

У рамках нещодавнього інтерв’ю з Кемероном журнал Empire надав режисерові список запитань від інших зірок кіноіндустрії, зокрема Гільєрмо дель Торо, Раяна Джонсона, Гаррісона Форда та Едгара Райта. Саме Райт звернувся до історії, пов’язаної з презентацією “Чужих.” Ось, що відповів Кемерон:

“Коли я збирався розпочати роботу над “Чужими”, то обідав з одним з продюсерів, який заявив: “Якщо фільм буде хорошим, Рідлі отримає гонорар, а якщо ні — це кінець твоєї кар’єри”. Я відповів: “Нуу, мені це подобається”.

Можливо, я був дурним фанатом, але я так чітко бачив це у своїй голові, що мені просто потрібно було піти і зробити це. І так, це правда. Я був на зустрічі з керівником студії та виконавчими продюсерами, перегорнув сценарій і на протилежній стороні останньої сторінки написав Alien. Тоді додав S в кінці та намалював дві вертикальні лінії через S. Можливо, це був рефлекс, коли вони зрозуміли, як тісно знак $ пов’язаний зі словом “Чужий”. А можливо, це була моя впевненість. Але вони сказали мені “так”.

“Чужі” виявились важливим і комерційним хітом для Кемерона: бюджет фільму складав 18,5 млн доларів, тоді як у прокаті він зібрав $86 млн лише у США та $131 млн з міжнародної каси. Фільм було номіновано на 7 “Оскарів”, включаючи номінацію “Найкраща актриса” для Сігурні Вівер. “Чужі” отримали “Оскар” за “Найкращий звуковий монтаж” та “Найкращі візуальні ефекти”.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Нагадаємо, нині останній фільм Кемерона “Аватар: Шлях води” транслюється в кінотеатрах. За перший вікенд прокату фільм зібрав $134 млн у США та $435 млн у всьому світі. Фільм став третьою у світі прем’єрою зі зборів на вихідних за час пандемії COVID-19 – він поступається лише картинам “Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля” з $442 млн і “Людина-павук: немає шляху додому” з $600 млн. Усередині США “Аватар: Шлях води” разом із «Бетменом» став п’ятою прем’єрою 2022 року за величиною зборів.

Джерело: Collider

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: