Новини IT-бізнес 05.08.2024 о 16:45 comment views icon

Маск каже, що його спіймали на «гачок тривалої афери» під час створення OpenAI — і знову надумав судитися з Альтманом

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Маск каже, що його спіймали на «гачок тривалої афери» під час створення OpenAI — і знову надумав судитися з Альтманом

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

У кого сім п’ятниць на тижні, так це в Ілона Маска: у березні мільярдер подав скаргу на OpenAI, у червні передумав і скасував, а зараз, схоже, знову надумав судитися.

На цей раз Маск стверджує, що OpenAI й два її засновники — Сем Альтман і Грег Брокман — порушили засновницьку місію компанії щодо розробки технології штучного інтелекту на благо людства. Так, все те, що ми чули в минулому позові, але з романтичнішими епітетами: мільярдер стверджує, що ним «старанно маніпулювали для створення фальшивого некомерційного підприємства» і загалом спіймали на «гачок тривалої афери».

«Це набагато сильніший позов», — сказав адвокат Маска Марк Тоберофф сайту The New York Times.

У новому позові OpenAI звинувачують у порушенні Закону про корумповані організації, що знаходяться під впливом рекетирів (RICO Act) та у змові з метою шахрайства Ілона Маска, а контракт з Microsoft, як стверджується, повинен анулювати права технічного гіганта на технологію OpenAI, як тільки буде досягнуто штучного інтелекту рівня AGIСильний штучний інтелект, або загальний штучний інтелект, або штучний генералізований інтелект — штучний інтелект, який може успішно виконати будь-яку інтелектуальну задачу, котру може виконати людина.

Нагадаємо, що Маск співзаснував OpenAI у 2015 році, але вийшов зі складу ради директорів через 3 роки: за твердженням керівників стартапу — через відмову в посаді гендиректора і бажання об’єднати компанію з Tesla. Відтоді, як стартап випустив ChatGPT, Ілон постійно критикує компанію та її очільників, і співпрацю з Microsoft зокрема.

У 2022 році Ілон підписав відкритого листа, який вимагав призупинення розробки ШІ на 6 місяців і, як виявилось, сам тишком-нишком заснував власну компанію зі штучного інтелекту, яка вже випустила чатбот Grok.

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: