Новини Софт 27.05.2024 о 12:10 comment views icon

Начувайся, ChatGPT — xAI Ілона Маска залучив $6 млрд, щоб кинути виклик OpenAI

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Начувайся, ChatGPT — xAI Ілона Маска залучив $6 млрд, щоб кинути виклик OpenAI

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Нині xAI оцінюють у $24 млрд (попередня оцінка становила $18 млрд).

Стартап штучного інтелекту xAI зібрав $6 млрд з оцінкою $24 млрд у раунді інвестицій за участі Valor Equity Partners, Vy Capital та Andreessen Horowitz зокрема, за даними Bloomberg. Зібрані кошти планують витратити на виведення перших продуктів на ринок, а також прискорення досліджень.

Нагадаємо, що xAI, як компанія штучного інтелекту, дебютувала рік тому і стала відповіддю Ілона Маска на запуск ChatGPT від OpenAI. Мільярдер був серед засновників стартапу, але залишив його за кілька років після заснування: офіційно — через конфлікт інтересів з Tesla, а за чутками — через відмову йому у посаді CEO. Наразі Маск планує судитися з OpenAI, зазначаючи, що компанія не відповідає своїй першочерговій меті щодо розробки ШІ на благо людства, і натомість зосереджена на заробітку грошей.

Раніше Ілон Маск також підписав відкритого листа з вимогою призупинити розробку ШІ на пів року, і як виявилось сам тишком-нишком розробляв власного чатбота під назвою Grok, навченого на дописах в Twitter і згодом інтегрованого в соцмережу.

Онлайн-курс "Business English для проджектів" від Vocabulaba.
Підсилите англійську для управління іноземними командами та вільної комунікації на співбесідах, презентаціях і зідзвонах.
Детальніше про курс

Команду xAI наразі очолюють екскерівники DeepMind, Microsoft і Tesla.

Зазначимо, що Microsoft інвестувала в OpenAI $13 млрд, а Amazon підтримала аналогічний проєкт ШІ в Anthropic $4 млрд.

«Вганяє у крінж»: Ілон Маск відреагував на запуск GPT-4o від OpenAI

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: