Новини Кіно 20.07.2023 о 18:16 comment views icon

Не лише «СМТ Інгулець»: з держбюджету профінансують понад 50 серіалів на сотні мільйонів грн

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Кіно виходить за підтримки?

Днями українську громадськість сколихнула новина про виділення 33,6 млн грн на знімання комедійного серіалу під робочою назвою «СМТ Інгулець». Відповідна інформація стала відома завдяки ресурсу Prozorro.

Не только «СМТ Ингулец»: из госбюджета профинансируют более 50 сериалов на сотни миллионов грн

Як свідчить сторінка тендеру, державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» замовила послуги з написання / адаптації сценаріїв та часткового технологічного циклу виробництва серіалу під робочою назвою «СМТ Інгулець». Анотація до серіалу виглядає наступним чином:

«Два талановиті айтішники Максим й Данило біжать з фронтового Харкова і, дорогою до Львова, опиняються в Кіровоградській області у смт Інгулець, де всім керує фермер Олексій Паровоз на прізвисько Батя. Програмістів записують у місцеву самооборону та призначають чергувати на місцевий блокпост і час від часу працювати на фермі»

Тендер вартістю 33,6 млн грн виграла компанія «Прототип продакшен», що належить ведучому каналу «1+1» Юрію Горбунову. Послуги за тендером повинні бути надані до 31 грудня 2023 року.

Багатьох обурила ця ситуація, коли під час війни бюджетні кошти витрачаються не на закупівлю озброєння, боєприпасів, дронів чи екіпірування українських захисників, а на розваги. До того ж в головному герою закидають схожість до власника ФК «Інгулець», аграрія Олександра Поворознюка, якого нерідко можна зустріти на каналі «1+1». Масла у вогонь підлила подібність анотації «СМТ Інгулець» до російського серіалу «Жуки»:

Курс Full-stack developer від Mate academy.
Fullstack developer вміє працювати як з фронтендом, так і з бекендом сайта. Закінчуйте з нами курс Full-stack developer та отримуйте можливість гарно заробляти!
Отримати знижку на курс

«Микита, Артемій та Денис, програмісти з Москви, розробили унікальний інтернет-застосунок для смартфонів «TWIN». Але в останній момент багатомільйонна угода з інвестором зривається і хлопців викликають на службу в армію. Вони вирішують вибрати альтернативну службу, для несення якої їдуть до вигаданого села Жуки Саратовської області, де намагаються довести свій проєкт до кінця. У Жуках хлопці не лише зіткнулися з незвичним для них сільським побутом, а й створили у сараї серверну з доступом до інтернету — для підтримки їхнього загальнопланетарного проєкту «TWIN».»

Цей скандал прокоментував Юрій Горбунов. Він Заявив, що в умовах війни та інформаційної війни необхідно створювати сучасні патріотичні проєкти. І гумор зараз потрібен. Разом з тим, його команда працює в Україні та створює робочі місця.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Продюсер.Телеведучий 1+1 (@gorbunovyuriy)

Слід зазначити, що «СМТ Інгулець» ─ не єдиний серіал, на які будуть виділятись мільйони бюджетних коштів. За даними ресурсу «Детектор медіа», на сайті Prozorro поступово почала з’являтися інформація про виділення державних грошей на виробництво серіалів, які транслюватимуться на телеканалах «Дім» та «FreeДом». Наприклад, на серіал «Санаторій “Незабудка”» виділено майже 10 млн грн. Ба більше, за словами народного депутата Миколи Княжицького, державне фінансування отримали відразу 53 серіали, але ще не вся інформація з’явилась на Prozorro.

Курс Full-stack developer від Mate academy.
Fullstack developer вміє працювати як з фронтендом, так і з бекендом сайта. Закінчуйте з нами курс Full-stack developer та отримуйте можливість гарно заробляти!
Отримати знижку на курс

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запевняє, що всі ці серіали патріотичні, а держава повинна підтримувати український контент. Хоча раніше для підтримки українського кіновиробництва було створено Держкіно, а конкурс на знімання фільмів та серіалів оголосило ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України».

Загальна вартість всіх 53 серіалів, які замовили для знімання коштом бюджету, наразі невідома. Раніше кастинг-директорка Алла Самойленко писала про переможців конкурсу та називала суму $10 млн, що становить близько 370 млн грн за нинішнім курсом.

Розділ Кіно виходить за підтримки?

Компанія LG Home Entertainment є визнаним новатором в галузі телевізорів і аудіовідеосистем. LG пропонує покращений досвід домашніх розваг завдяки відзначеним нагородами OLED-телевізорам і телевізорам QNED LED на інноваційній платформі WebOS Smart TV. Прагнучи надати споживачам першокласний користувацький досвід, вся продукція LG для домашніх розваг розроблена з урахуванням екологічної стійкості, починаючи від виробництва і закінчуючи утилізацією.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: