Новини Технології 11.08.2023 о 13:02 comment views icon

Дослідники Стенфорду та Google заснували перше місто лише для штучного інтелекту — там вже живуть 25 ботів, які грають людей

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Дослідники зі Стенфордського університету та Google створили невелике ШІ-містечко, де життя ботів дуже нагадує людське.

У віртуальному місті розміщені 25 ШІ-ботів, які засинають та прокидаються, працюють, обговорюють останні плітки, і навіть планують вечірки – загалом роблять все те, що й люди у реальному житті.

Створено перше місто для штучного інтелекту – там живуть 25 ботів, які дублюють людську поведінку (працюють, пліткують та навіть планують вечірки)

В дослідницькій статті, де перевірили чи зможе штучний інтелект відтворити правдоподібну людську поведінку, детально розписано побут ботів, у яких навіть є власні імена – «Мей» і «Сем» до прикладу. В одному з експериментів ШІ-агента «Ізабеллу» спонукали запланувати вечірку до Дня святого Валентина – тоді, як інші боти почали самостійно розсилати запрошення на захід, прикрашати місце його проведення та заводити нові знайомства. Агент «Марія» навіть запросила агента «Клауса» на вечірку.

Ранок генеративного агента Джона Ліна. Джон прокидається близько 6-ї ранку, приймає душ, чистить зуби та снідає зі своєю дружиною Мей та сином Едді, після чого прямує на роботу.
Ранок ШІ-агента Джона Ліна. Він прокидається близько 6-ї ранку, приймає душ, чистить зуби та снідає зі своєю дружиною Мей та сином Едді, після чого прямує на роботу.

В іншому випадку в дослідженні описано, як агенти ШІ обговорювали майбутні вибори та розділилися у своїх думках щодо кандидата.

Розповсюдження запрошення на вечірку до Дня святого Валентина включало загалом 12 ботів, окрім Ізабелли, яка почула про захід в кафе наприкінці симуляції.
Розповсюдження запрошення на вечірку Ізабели до Дня святого Валентина включало загалом 12 ботів. Наприкінці симуляції інформація про вечірку дійшла і до самої організаторки під час перебування у кафе.

Відтворювати розмови, які відображають людську взаємодію, ботам допомагають генеративний штучний інтелект і технологія «обробки природної мови», або NLP — те, що використовує ChatGPT.  Дослідники кажуть, що надали ботам здатність зберігати спогади – це й стало ключовим рішення для досягнення правдоподібної людської поведінки. ШІ-агенти використовують свій досвід, щоб спланувати майбутні дії – наприклад згадати особливості іншого бота, щоб вибрати відповідний подарунок на день народження.

Штучний інтелект, здатний імітувати людську поведінку, швидко набирає популярності. Дослідження, опубліковане у квітні, показало, що респонденти сприймали ChatGPT як більш чуйного та досвідченого лікаря, а ніж медика-людину. В іншому випадку робот-медсестра змогла розсмішити аудиторію в Женеві всього одним поглядом.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Джерело: Insider

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: