Новини Пристрої 28.11.2022 о 17:55 comment views icon

Аудіобібліотека Obsolete Sounds пропонує послухати шум модему 56K, класичну мелодію Nokia 5120 та ще близько 150 звуків техніки минулого

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Проєкт Obsolete Sounds від Cities and Memory прагне привернути увагу до звуків, що нині потроху зникають у світі. 

Obsolete Sounds, за словами творців, є “найбільшою у світі колекцією застарілих звуків і звуків, що зникають”. Вона складається з понад 150 аудіодоріжок, в яких зібрані рідкісні нині звуки: ті, що використовуються в ретро-відеоіграх, записи старомодного транспорту та великої кількості механічних звуків застарілого обладнання.

У бібліотеці можна знайти звук старого модему 56K, який раніше голосно сигналізував про підключення до Інтернету. 

“У 90-х комп’ютери “кричали” щоразу, коли ви входили в Інтернет”, — так нещодавно в одному твіті описали пронизливий вереск модема.

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Інші звуки включають класичну мелодію з Nokia 5120, звуки обертання старого жорсткого диска Seagate і старого аналогового радіо під час налаштування. 

Якщо ви любитель механічних клавіатур, то краще тримайтесь якомога далі від запису Apple iBook Duo 230, який містить найжахливіші звуки натискання клавіш, які коли-небудь існували. Замість цього можете прослухати один із семи записів друкарської машинки.

Окрім самих звуків, Cities and Memory також опублікували ремікси на кожний зі звуків із колекції понад 150 музикантів і саунд-артистів. Вони призначені для відображення “спогадів і почуттів, які викликають ці звуки”.

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

“Бібліотека покликана привернути увагу до зникаючих звуків у світі, висвітлити ті — які варто зберегти, оскільки вони є частиною нашої колективної культурної спадщини — і допомогти подумати про те, як врятувати їх, поки не пізно», — сказав Стюарт Фоукс, засновник Cities and Memory. 

Загалом організація зібрала понад 5000 звуків від понад 1000 виконавців з усього світу, зокрема й у рамках попереднього проєкту, який намагався записати звуки карантину, спричиненого Covid-19.

Послухати застарілі звуки можна тут

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: