Новини Софт 29.07.2024 о 18:08 comment views icon

Google Chrome раптово «забув» паролі 17 млн користувачів Windows — і не хотів ними більше ділитися

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/07/avatar-96x96.png

Ігор Панченко

Автор новин

Google Chrome раптово «забув» паролі 17 млн користувачів Windows — і не хотів ними більше ділитися

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Інцидент стався минулого тижня і тривав майже 18 годин, поки компанія не виправила проблему 25 липня.

Збій торкнувся користувачів Windows, які використовували версію M127 браузера Chrome. За даними Google, приблизно 2 % користувачів із 25 % загальної бази, де розгорнули зміну конфігурації, зіткнулися із цією проблемою. З огляду на глобальний масштаб, кількість постраждалих могла сягнути 17 мільйонів.

Технічна причина інциденту полягала в «зміні поведінки продукту без належного захисту функцій», як пояснили в Google. Це вказує на те, що компанія могла випадково випустити неперевірене оновлення.

Google Password Manager зберігає облікові дані користувачів у їхніх акаунтах Google та пропонує створення надійних унікальних паролів. Звісно, за умови, що сервіс не зникне майже на добу через те, що Google випустив несправне оновлення.

Інцидент підкреслює ризики використання браузерних менеджерів паролів, навіть від таких великих компаній як Google. Альтернативою можуть бути окремі програми для зберігання паролів, як-от LastPass чи Bitwarden, хоча вони теж не застраховані від проблем безпеки.

Це не єдиний випадок проблем із безпекою в Google останнім часом. За повідомленням дослідника кібербезпеки Браяна Кребса, нещодавно виникла проблема з перевіркою електронної пошти під час створення нових облікових записів Google Workspace. Це дозволило зловмисникам обійти верифікацію та видавати себе за власників доменів у сторонніх сервісах. Google швидко усунув цю вразливість протягом 72 годин після її виявлення.

Онлайн-курс "People Management" від Laba.
Пройдіть шлях від формування відповідальної команди до написання кар'єрної карти для кожного співробітника разом з топменеджеркою з 11-річним досвідом у провідних IT-компаніях.
Детальніше про курс

Внутрішнє дослідження CrowdStrike — збій 8,5 млн комп’ютерів спричинив файл на 40 КБ

Джерело: Forbes, TheRegister

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: