Новини Софт 03.07.2024 о 09:31 comment views icon

«Майже копія Apple Weather». Figma видаляє новий ШІ-інструмент після звинувачень у крадіжці дизайну

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Інструмент Figma Make Designs створював макети програм за кілька секунд, використовуючи генеративний ШІ — і деякі результати, як виявилось згодом, аж надто походили на погодний застосунок Apple.

Генеральний директор Figma Ділан Філд у дописі на X зрештою повідомив про видалення програми та взяв на себе всю вину, пояснивши, що суворо вимагав від команди дотримання дедлайну, що й нібито могло призвести до помилок.

Тим часом в інших дописах у соцмережі керівник Not Boring Software Енді Аллен показав наочно, яким чином Figma Make Designs копіює дизайн Apple Weather:

Онлайн-курс "SMM-спеціаліст" від Laba.
Від аналізу аудиторії та створення живого контенту — до побудови комʼюніті навколо бренду в соцмережах.Під менторством Senior SMM Specialist в Uklon.
Дізнатись більше

Джей Пітерс з The Verge в інтерв’ю з технічним директором Figma Крісом Расмуссеном запитав напряму — чи навчався Make Designs на дизайні програм Apple? Ось його відповідь:

«Ми не проводили навчання в рамках генеративних функцій ШІ. Функції забезпечуються готовими моделями та спеціальною системою дизайну, яку ми замовили, що, здається, є основною проблемою».

Расмуссен додав, що ключовими моделями штучного інтелекту, які використовує Make Designs, є GPT-4o від OpenAI й Titan Image Generator G1 від Amazon. Якщо це правда, то тоді виникає питання, чи не навчалися вони на розробках Apple?

Водночас у Figma наголошують, що Make Designs знаходилась у бета-версії, які «за визначенням, не ідеальні». Після роботи над помилками (і можливо перенавчання) функцію планують повернути.

Figma минулого тижня оприлюднила власну політику навчання ШІ, в межах якої користувачі мають до 15 серпня вирішити, чи погоджуються вони надавати свій вміст (плани Starter і Professional увімкнено за дефолтом, тоді як плани Organisation і Enterprise вимкнено за дефолтом).

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: