Новини Софт 03.08.2023 о 10:53 comment views icon

Маск хоче «‎вибити» в Тіма Кука знижку на 30% комісію в App Store – «для передплатників Twitter Blue»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Ілон Маск знову готується до серйозної розмови з Тімом Куком.

У дописі в середу мільярдер заявив, що «поговорить з Куком» про коригування 30% комісії, яку компанія стягує за покупки в App Store.

Нині Apple отримує «‎процент» за всі фінансові операції в програмах на iOS, зокрема й за придбання передплати Twitter Blue. Маск хоче, шоб компанія переглянула цю суму, надавши знижку творцям Twitter.

Раніше Twitter врешті-решт запустив програму монетизації для авторів, передплатників Twitter Blue, де соцмережа мала отримувати 10% від їхнього доходу після року діяльності. Нині податок переглянуто — за словами Маска, Twitter стягуватиме ті ж 10%, але лише після того, як доходи авторів перевищать $100 000.

Онлайн-курс Recruiter від Mate academy.
Обирайте курс Recruiter та ставайте високооплачуваним спеціалістом! Навчання відбувається онлайн та ідеально підходить для новачків!
Отримати знижку на курс

Торік Маск порівнював комісію Apple із «прихованим 30% податком на Інтернет», відклав розгортання Twitter Blue на iOS і казав про погрози видалення застосунку соцмережі з App Store. Однак після зустрічі з Куком ситуація вирішилась шляхом підвищення ціни на передплату Twitter для користувачів iOS – до $11 на місяць в порівнянні зі звичайними $8 на місяць.

Політика Apple щодо податку недовподоби багатьом розробникам – згадати лише суди з Epic Games через видалення Fortnite з App Store, в яку до цього було встановлено оновлення зі стороннім платіжним рішенням для здійснення транзакцій в грі, що суперечило ліцензійній угоді з компанією з Купертіно. Іноді Apple робила винятки для таких програм, як Netflix, Spotify і Kindle, щоб користувачі могли створити обліковий запис через інтернет.

Маск і оновлений Twitter X дуже виграли б від збільшення кількості платних користувачів, оскільки у компанії все ще великі проблеми з доходами. Виплати від реклами впали на понад 50%, оскільки чимало великих рекламодавців залишили соцмережу.

Twitter дозволив приховати «‎синю галочку» платним користувачам – щоб не провокувати меми й насмішки

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: