Новини Софт 03.08.2023 о 10:53 comment views icon

Маск хоче «‎вибити» в Тіма Кука знижку на 30% комісію в App Store – «для передплатників Twitter Blue»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Ілон Маск знову готується до серйозної розмови з Тімом Куком.

У дописі в середу мільярдер заявив, що «поговорить з Куком» про коригування 30% комісії, яку компанія стягує за покупки в App Store.

Нині Apple отримує «‎процент» за всі фінансові операції в програмах на iOS, зокрема й за придбання передплати Twitter Blue. Маск хоче, шоб компанія переглянула цю суму, надавши знижку творцям Twitter.

Раніше Twitter врешті-решт запустив програму монетизації для авторів, передплатників Twitter Blue, де соцмережа мала отримувати 10% від їхнього доходу після року діяльності. Нині податок переглянуто — за словами Маска, Twitter стягуватиме ті ж 10%, але лише після того, як доходи авторів перевищать $100 000.

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Торік Маск порівнював комісію Apple із «прихованим 30% податком на Інтернет», відклав розгортання Twitter Blue на iOS і казав про погрози видалення застосунку соцмережі з App Store. Однак після зустрічі з Куком ситуація вирішилась шляхом підвищення ціни на передплату Twitter для користувачів iOS – до $11 на місяць в порівнянні зі звичайними $8 на місяць.

Політика Apple щодо податку недовподоби багатьом розробникам – згадати лише суди з Epic Games через видалення Fortnite з App Store, в яку до цього було встановлено оновлення зі стороннім платіжним рішенням для здійснення транзакцій в грі, що суперечило ліцензійній угоді з компанією з Купертіно. Іноді Apple робила винятки для таких програм, як Netflix, Spotify і Kindle, щоб користувачі могли створити обліковий запис через інтернет.

Маск і оновлений Twitter X дуже виграли б від збільшення кількості платних користувачів, оскільки у компанії все ще великі проблеми з доходами. Виплати від реклами впали на понад 50%, оскільки чимало великих рекламодавців залишили соцмережу.

Twitter дозволив приховати «‎синю галочку» платним користувачам – щоб не провокувати меми й насмішки


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: