Новини Наука та космос 11.07.2022 о 10:34 comment views icon

Поверхня астероїда Бенну, якого торкнувся зонд NASA OSIRIS-REx, виявилася пухкою, як «яма із пластикових кульок»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Майже два роки тому автоматична міжпланетна станція OSIRIS-REx успішно торкнулася поверхні астероїда Бенну в рамках кульмінаційного моменту своєї місії із забору ґрунту з небесного тіла. Це була перша така операція для NASA. Хоча місія не повернеться на Землю до кінця наступного року, NASA поділилося деякою інформацією про астероїд Бенну.

Космічне агентство повідомило, що поверхня астероїда Бенну виявилася дуже пухкою. Апарат OSIRIS-REx поринув би в небесне тіло, якби космічний корабель не запустив свої двигуни відразу після торкання поверхні астероїда. Як виявилося, частинки, що становлять зовнішню поверхню Бенну, є пухкою субстанцією. Вони дуже слабко пов’язані одна з одною.

«Якби людина наступила на Бенну, вона відчула б дуже невеликий опір, якби ступила у яму з пластиковими кульками – популярну дитячу ігрову зону», – повідомило NASA.

І це зовсім не те, що вчені очікували знайти на Бенну. Спостерігаючи за астероїдом із Землі, очікувалося, що його поверхня буде покрита гладким матеріалом, що нагадує піщаний пляж. Реакція Бенну на приземлення OSIRIS-REx спантеличила вчених. Після нетривалої взаємодії з астероїдом космічний корабель залишив кратер завширшки 8 метрів. У ході лабораторних випробувань процедура захоплення «ледве спрацювала».

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Проаналізувавши дані з космічного корабля, вчені виявили, що він зіткнувся зі слабким опором. Він був приблизно таким самим, який відчуває людина на Землі, натискаючи на поршень у френч-пресі.

«До того часу, коли ми запустили двигуни, щоб залишити поверхню, ми все ще занурювалися в астероїд», – сказав учений з команди OSIRIS-REx Рон Баллоуз.

За даними NASA, знахідки на Бенну можуть допомогти вченим краще інтерпретувати віддалені спостереження за іншими астероїдами. Своєю чергою, це може допомогти агентству у розробці майбутніх місій на астероїди.

«Я думаю, що ми все ще на початку розуміння того, що являють собою ці тіла, тому що вони поводяться дуже нелогічним чином», – сказав член команди OSIRIS-REx Патрік Мішель.

Видео дня: OSIRIS-REx проводит забор грунта с околоземного астероида Бенну

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Джерело: Engadget

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: