Новини Софт 24.07.2024 о 14:52 comment views icon

Внутрішнє дослідження CrowdStrike — збій 8,5 млн комп’ютерів спричинив файл на 40 КБ

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Внутрішнє дослідження CrowdStrike — збій 8,5 млн комп’ютерів спричинив файл на 40 КБ

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

CrowdStrike опублікувала огляд після інциденту (post incident review, PIR) щодо несправного оновлення, яке вивело з ладу 8,5 млн комп’ютерів. У проблемі звинувачують програму для тестування.

Через помилку ПЗ не перевірило належним чином оновлення вмісту, яке було розповсюджено на мільйони машин у п’ятницю. CrowdStrike обіцяє ретельніше тестувати оновлення власних продуктів, покращити обробку помилок та запровадити поетапне розгортання, щоб уникнути повторення катастрофи.

Програмне забезпечення Falcon від CrowdStrike використовується компаніями в усьому світі для боротьби зі шкідливим ПЗ та порушеннями безпеки на мільйонах комп’ютерів Windows. У п’ятницю CrowdStrike випустила оновлення конфігурації для свого продукту, яке мало «збирати телеметрію щодо можливих нових методів загроз». Ці оновлення постачаються регулярно, але саме це конкретне спричинило збій Windows.

CrowdStrike зазвичай випускає оновлення конфігурації двома різними способами. Існує так званий вміст датчика (Sensor Content), який безпосередньо оновлює CrowdStrike Falcon, що працює на рівні ядра Windows. Ще є вміст швидкого реагування, який оновлює поведінку для виявлення зловмисного програмного забезпечення. Невеликий файл Rapid Response Content розміром 40 КБ спричинив п’ятничну проблему. Минулого тижня CrowdStrike випустила два оновлення швидкого реагування — те, що компанія називає екземплярами шаблонів.

«Через помилку в засобі перевірки вмісту один із двох екземплярів шаблону пройшов перевірку, попри те, що містив проблемні дані», — зазначає CrowdStrike.

Хоча CrowdStrike проводить як автоматичне, так і ручне тестування, але все ж воно виявилося недостатньо ретельним. Розгортання нових типів шаблонів у березні забезпечило «довіру до перевірок, які виконуються в Content Validator», тому CrowdStrike, схоже, припустила, що розгортання не викличе проблем.

«Цей несподіваний виняток не вдалося грамотно обробити, що призвело до збою операційної системи Windows (BSOD)», — пояснює CrowdStrike.

Щоб запобігти цьому знову, CrowdStrike обіцяє вдосконалити тестування вмісту швидкого реагування за допомогою тестування локальних розробників, оновлення вмісту та тестування відкату, а також стрес-тестування. CrowdStrike також проведе тестування стабільності та інтерфейсу вмісту Rapid Response Content і оновить свій хмарний інструмент перевірки.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Windows 3.1 врятувала від CrowdStrike американську авіакомпанію

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: