Новости Новости 23.03.2021 в 14:21 comment

Facebook запускає в Україні платформу з цифрової освіти «Get Digital»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новостей

У рамках Тижня цифрової грамотності в Україні компанія Facebook запустила українську версію «Get Digital». Це програма з цифрової освіти для батьків, вчителів та підлітків. Уроки та ресурси базуються на матеріалах, наданих Гарвардським університетом та Каліфорнійським університетом у Берклі. В Україні запуск програми здійснюється у співпраці з ГО «Ла Страда-Україна».

За задумом організаторів, українська версія програми «Get Digital» надасть школам та сім’ям в Україні інструменти, необхідні для створення безпечних, здорових та сприятливих цифрових спільнот. Такі інструменти призначені для використання як у класі, так і вдома.

Кампанія фокусується на 4 головних темах: базові цифрові навички та медіаграмотність; кодування, STE(A)M та штучний інтелект; просунуті цифрові навички та працевлаштування та цифрова культурна спадщина. Інформація розділена на п’ять основних блоків: «Основи цифрової грамотності», «Благополуччя», «Спілкування в Інтернеті», «Соціальний вплив у цифровому середовищі» та «Цифрові можливості». Вони розроблені таким чином, щоб допомогти сформувати основні компетенції та навички, необхідні молодим людям для безпечного користування ресурсами цифрового світу.

Наприклад, у кожній із зазначених сфер педагоги можуть знайти готові до використання плани занять для опрацювання обраних питань зі своїми учнями. Для батьків є матеріали, які допоможуть почати розмову зі своїми дітьми про цифрову безпеку з необхідними термінами для обговорення. А підлітки можуть знайти цікаві вправи, що допоможуть краще орієнтуватися в Інтернеті та створювати онлайн-спільноти.

Уроки для викладачів розроблені командою «Youth and Media» з Центру Інтернету та суспільства ім. Беркмана Кляйна Гарвардського університету, яка зробила їх доступними по всьому світу завдяки ліцензії Creative Commons; науково-дослідним центром The Greater Good при Каліфорнійському університеті у Берклі та Teaching Tolerance. Серед інших контент-партнерів – Єльський центр з вивчення емоційного інтелекту, Net Family News, освітній фонд Micro: bit та організація Beyond Differences.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: