Новости Новости 28.10.2021 в 14:07 comment views icon

Google у партнерстві з МОН України представили посібник із безпеки дітей в Інтернеті

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

У сучасному світі, коли технології стали невід’ємною частиною нашого життя, навчання безпеці в Інтернеті є дуже важливим для молоді. В Google вважають, що основи безпеки в Інтернеті повинні викладатися в школі разом із математикою, природознавством та історією тому що це фундаментальна навичка для навігації в нашому цифровому світі.

Ось чому компанія Google у партнерстві з Міністерством освіти та науки України представили сьогодні в Україні оновлений навчальний посібник із безпеки дітей в Інтернеті, розроблений компанією Google у співробітництві з організаціями The Net Safety Collaborative та Internet Keep Safe Coalition.

Ця навчальна програма призначена для того, щоб навчити дітей основам цифрового громадянства та безпеки, щоб вони могли впевнено, безпечено і обачно досліджувати онлайн-світ. Крім того, завдання посібника полягає в тому, щоб надати необхідні ресурси для навчання безпеці в Інтернеті та громадянській відповідальності найважливішим людям в житті молодих людей — їхнім батькам та вчителям, щоб вони могли передати ці знання молодому поколінню.

З моменту запуску в 2017 році «Посібник із безпеки дітей в Інтернеті» тепер є доступним у більш ніж 26 країнах, 12 мовами, і мільйони людей у всьому світі вже скористалися навчальною програмою.

Але робота триває — нове опитування Google показало, що 2 з 3 батьків вважають, що розмови про безпеку в Інтернеті мають відбуватися як вдома, так і в класі, але лише 4 з 10 батьків відчувають себе достатньо впевнено, щоб говорити зі своїми родинами про безпеку в Інтернеті. Тому в Google постійно працюють над тим, щоб додавати нові поради, щоб програма якомога ефективніше допомагала у формуванні навичок безпечної поведінки в мережі.

Посібник охоплює п’ять фундаментальних тем щодо цифрового громадянства та безпеки:

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс
  1. Ділися з обачністю. Цифровий слід і відповідальне спілкування
  2. Не дай себе обманути. Фішинг, шахрайство та надійні джерела
  3. Бережи свої таємниці. Безпека в Інтернеті та паролі
  4. Круто бути доброзичливим! Боротьба з негативною поведінкою в Інтернеті
  5. Сумніваєшся? Спитай! Сумнівний контент та сценарії

Програма включає також ряд конкретних ресурсів для дітей, вихователів та батьків з готовими слайдами, роздруківками, посібником та порадами для сім’ї, які можна застосовувати вдома.

Цього року Google у співпраці з неприбутковою організацією Committee for Children додав до навчального посібника 10 нових занять, які допоможуть дітям у подорожах цифровим світом. Крім того, були додані нові уроки, присвячені навичкам пошуку, та оновлені заняття з безпеки й захисту відповідно до потреб сучасного цифрового світу. Заняття класифіковані за певними рівнями (класами), врахувавши широкий спектр етапів розвитку дитини. Навчальна програма в посібнику досить гнучка, тому її легко можна адаптувати в класі до потреб учнів, зокрема підлаштовувати уроки відповідно до розкладу занять і готовності ваших учнів.

Ознайомитись з «Посібником із безпеки дітей в Інтернеті» можна за наступним посиланням.

Джерело: Google Україна


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: