Новини Софт 13.06.2024 о 10:41 comment views icon

Apple не платила OpenAI за ChatGPT в iOS 18, бо «реклама — цінніша за готівку»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Apple не платила OpenAI за ChatGPT в iOS 18, бо «реклама — цінніша за готівку»

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

У понеділок на WWDC 2024 Apple зрештою підтвердила чутки про потенційне партнерство з OpenAI й оголосила про інтеграцію ChatGPT в iOS 18. Нині з’явились подробиці угоди.

За даними Марка Гурмана з Bloomberg, «не очікується, що партнерство між Apple й OpenAI принесе суттєвий дохід — принаймні на початку», а сам контракт не передбачає сплати грошей від жодної зі сторін.

Фактично, Apple вважає, що інтеграція з iOS 18 дасть OpenAI «рівну або навіть більшу цінність» у порівнянні з готівкою, зважаючи на просування бренду та технологій на сотнях мільйонів її пристроїв. Мета компанії полягає в тому, щоб у майбутньому укласти угоди про розподіл доходів з компаніями штучного інтелекту — за такої домовленості Apple отримає «частку від партнерів ШІ, які монетизують результати в чатботах на її платформах», пише Гурман.

Інтеграція ChatGPT в iOS 18, iPadOS 18 і macOS Sequoia буде доступна безплатно для користувачів, які вирішать цією можливістю скористатися, а передплатники ChatGPT Plus зможуть увійти у свої облікові записи, щоб розблокувати додаткові функції.

Apple каже, що нові функції ШІ будуть працювати за вас у програмах: керуватимуть сповіщеннями, писатимуть чи підсумовуватимуть текст на пошті (із вибором тону повідомлення), чи передаватимуть завдання «із застосунку в застосунок» (наприклад, можна попросити ШІ відтворити подкаст, який вам надіслали у месенджері).

Компанія наголошує, що усі дії ШІ будуть оброблятися на пристрої, щоб зберегти конфіденційність, однак вам знадобиться чіп A17 Pro або серії M, щоб скористатися перевагами оновлення.

Курс-професія "Unreal Engine Developer" від robot_dreams.
Отримайте фундаментальні знання з розробки ігор, навчіться кодити на С++ та використовувати Blueprints і Gameplay Ability System, щоб створювати віртуальні всесвіти на топовому рівні.
Про курс

Apple Genmoji, «розумна Siri» та партнерство з OpenAI — штучний інтелект нарешті «приземлився» в Купертіно

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: