Новини Технології 12.09.2023 о 08:00 comment views icon

Чипований пармезан: виробник додає мікрочипи на колеса сиру, щоб запобігти підробкам

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Чипи, чипи навкруги! Прихильник теорій змови отримали нову гарячу тему – мікрочипи у харчових продуктах. Італійський виробник сиру додає у пакування власних виробів дійсно маленькі чипи американського виробника.

микрочип виробник додає мікрочипи на колеса сиру

Сир Парміджано-Реджано виготовляється з використанням традиційних інгредієнтів і методів у певному регіоні Італії, його світові продажі становлять $2,44 млрд на рік. За приблизними підрахунками, майже стільки ж заробляють ділки на виготовленні його підробок – $2 млрд. Компанія додала у казеїнове пакування коліс сиру мікрочипи чиказької компанії p-Chip, котрі допомагають відрізнити справжній продукт під час сканування.

микрочип виробник додає мікрочипи на колеса сиру

Мікротранспондер p-Chip – кремнієвий чип розміром із крихту солі, що містить унікальний ідентифікаційний код. Коли модульований лазерний імпульс сканує чип, його схеми отримають електроживлення і він передає унікальний код за допомогою наднизьких радіочастот.

микрочип виробник додає мікрочипи на колеса сиру

Мікросхема p-Chip має багато переваг перед традиційною RFID-міткою. За словами виробника, пристрої p-Chip менші, дешевші (кілька центів за штуку), міцніші та безпечніші, ніж RFID. Ось як компанія описує власні чипи:

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися
  • Їх практично неможливо скопіювати або підробити
  • Це крихітні, міцні та доступні цифрові крипто-якорі
  • Вони можуть витримувати екстремальні температури (від -200°C до 500°C).
  • Вони стійкі до мікрохвильового випромінювання
  • Безпечні у прямому контакті з їжею
  • Витримують дію розчинників та інших реагентів
  • Їх можна сканувати крізь папір, скло, тканини тварин, іній, етикетки тощо

микрочип виробник додає мікрочипи на колеса сиру

Чип вставляють у казеїнову етикетку на сирному колесі під час пакування – вона не потрапляє в організм споживачів сиру під час харчування. За останній рік понад 100 000 коліс сиру дозріли з мікротранспондерами p-Chips в пакуванні. Ця фаза тестування була необхідною, оскільки багаторічний процес дозрівання сиру, який включає занурення у гарячу морську воду, може зіпсувати альтернативні мітки, як QR-коди та RFID-мітки.

Легко уявити, що подібні мікрочипи можна застосовувати не тільки до сиру чи інших харчових продуктів, але й у найрізноманітніших промислових виробах.

Джерело: Tom’s Hardware

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: