Новини Технології 24.05.2024 о 08:48 comment views icon

Google будує інтернет-кабель, який пройде Африкою і з’єднає її з Австралією

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Google будує інтернет-кабель, який пройде Африкою і з’єднає її з Австралією

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Google будує перший підводний оптоволоконний кабель, який напряму з’єднає Африку з Австралією, допомагаючи зміцнити доступ до Інтернету в одній із найменш зв’язаних частин світу. Кабель під назвою Umoja слідує за кабелем Google Equiano, який з’єднує Африку з Європою.

Нова лінія розпочнеться в Кенії та пройде по суші через Уганду, Руанду, Конго, Замбію, Зімбабве та Південну Африку, а потім перетне океан до Австралії, повідомила компанія в блозі в четвер. Нова інфраструктура покращить покриття на континенті, який цього року постраждав від пошкоджених кабелів. Зараз наявності відносно мало підводних сполучень з Африкою та обмежена наземна інфраструктура, що ускладнює перенаправлення трафіку.

Цього тижня президент США Джо Байден та президент Кенії Вільям Руто зустрінуться у Вашингтоні під час державного візиту, метою якого є поглиблення зв’язків США з Африкою. Континент стає новою ареною глобальної конкуренції за вплив, коли йдеться про технології та зв’язок. Цього тижня Microsoft заявила, що планує побудувати в Кенії геотермальний центр обробки даних вартістю $1 млрд як частину багаторічного плану значного збільшення потужностей хмарних обчислень у Східній Африці.

«Доступ до новітніх технологій, що підтримується надійною та стійкою цифровою інфраструктурою, має вирішальне значення для зростання економічних можливостей. Це важливий момент для шляху цифрової трансформації Кенії», — каже Мег Вітмен, посол США в Кенії та колишній виконавчий директор e-Bay.

Наземний шлях Umoja був побудований у співпраці з Liquid Technologies, щоб сформувати високомасштабований маршрут через Африку, включаючи точки доступу, які дозволять іншим країнам скористатися перевагами мережі.

В Червоному морі перерізано інтернет-кабелі, що зв’язують Азію з Європою. На них припадає 25% всесвітнього трафіку

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Джерело: Bloomberg

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: