Новини IT-бізнес 02.08.2024 о 11:59 comment views icon

iPhone у стагнації, але врятував iPad: Apple звітує про рекордний квартальний дохід у $86 млрд

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

У третьому кварталі 2024 фінансового року Apple встановила рекорд із доходом у $85,8 млрд (на 5% більше, ніж у відповідний період торік), тоді як чистий прибуток сягнув $21,45 млрд.

Продажі iPhone, який стикається з високою конкуренцією у Китаї з боку місцевих виробників, впали в країні на 6%, тоді як MacBook Air і iPad відзначились зростанням — більшість китайських покупців були новими для Apple, а це значить, що компанія все ще здатна залучати «свіжу» клієнтську базу.

Водночас гендиректор компанії Тім Кук наголосив, що iPhone все ще лідер за продажами на міському ринку Китаю і це важливо, бо жителі міст, як правило, мають вищі доходи.

iPhone у стагнації, але врятував iPad: Apple звітує про рекордний квартальний дохід у $86 млрд

Щодо загальних показників, то продажі iPhone знизились на 1%, тоді як Mac і iPad зросли на 2% і 24% відповідно (останнього показнику вдалось досягти завдяки дебюту нових моделей). 

iPhone все ще залишається найважливішим напрямком для Apple, на який припадає близько 46% від загального обсягу продажів компанії протягом кварталу.

«На постійній основі ми зростали з року в рік. Ми дивимось на це з операційної точки зору», — каже генеральний директор Apple Тім Кук.

Основні показники доходу Apple у третьому кварталі

  • Загальний дохід: $85,78 млрд
  • Чистий прибуток: $21,45 млрд
  • iPhone: $39,30 млрд
  • Mac: $7,01 млрд
  • iPad: $7,16 млрд
  • Носимі пристрої, предмети для дому та аксесуари: $8,10 млрд
  • Послуги: $24,21 млрд

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: