Новини Новини 11.07.2022 о 11:58 comment views icon

Kojima Productions розгляне можливість «звернення до суду» після поширення хибних повідомлень, які називали Хідео Кодзіму вбивцею екс-прем’єра Японії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Після нещодавнього вбивства колишнього прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе в соціальних мережах і агентствах новин поширилися фальшиві повідомлення, в яких Хідео Кодзіма був помилково ідентифікований як вбивця. Ігрова студія Хідео Кодзіми – Kojima Productions – опублікувала відповідь на ці звинувачення.

У публікації в Twitter Kojima Productions заявляє, що «рішуче засуджує поширення фейкових новин і чуток, що передають неправдиву інформацію», і «у деяких випадках розгляне можливість звернення до суду».

Нагадаємо, минулої п’ятниці чоловік застрелив Сіндзо Абе під час його виступу на мітингу в рамках політичної кампанії. Поліція затримала стрільця на місці події, пізніше його впізнали як 41-річного Тецуя Ямагамі.

Незабаром після інциденту інтернет-троль на 4chan опублікував расистське зображення, яке пов’язує обличчя Кодзіми з обличчям стрільця. Інший користувач відповів на пост трьома додатковими фотографіями Кодзіми, на яких той зображений у радянській шапці, а також позує із зображеннями аргентинського революціонера Че Гевари.

Онлайн-курс "Комерційний Аудіопродакшн" від Skvot.
Навчіться створювати, зводити й мастерити музику для комерційних проєктів — кіно, серіалів, улюблених ігр чи вірусних рекламних роликів.
Детальніше про курс та довід лектора

Французький комік Жорж Жордіто пізніше опублікував ці зображення у Twitter як частину «сатиричного» посту (на цей час публікацію видалено), в якому говорилося, що винуватцем був японський футболіст Кейсуке Хонда. Проте вкрай правий французький політик Дам’єн Р’є, пов’язаний з націоналістичним рухом країни, поставився до цього серйозно й опублікував у Twitter зображення Кодзіми з текстом «Вкрай ліві вбивають». Ці зображення потім були підхоплені грецькими та іранськими агентствами новин, які помилково використовували їх при висвітленні вбивства Сіндзо Абе.

Надалі Р’є видалив свій твіт і вибачився перед Кодзімою, зазначивши, що «наївно прийняв жарт за інформацію». Грецьке видання, що включило до трансляції зображення Кодзіми, видалило свій ролик із YouTube. Іранська газета також виправила зображення, яке вона використала у своєму репортажі.

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: