Новини Новини 12.08.2022 о 10:55 comment views icon

«Львівська політехніка» відкриває нову програму «Безпілотні літальні апарати», де навчатимуть проєктувати, виробляти та експлуатувати БПЛА

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Національний університет «Львівська політехніка» та Culver Aviation підписали Меморандум про співпрацю, згідно якого спеціалісти компанії долучаться до підготовки студентів в рамках нової освітньої програми «Безпілотні літальні апарати», яка цьогоріч прийме перших слухачів.

З нового навчального року в Інституті механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки на кафедрі нафтогазової інженерії та зварювання стартує новий напрямок навчання – «Безпілотні літальні апарати» за спеціальністю №134 «Авіаційна та ракетно-космічна техніка». За новою освітньо-професійною програмою буде вестися підготовка за напрямами:

  • Проєктування та виробництво БПЛА;
  • Обслуговування та експлуатація БПЛА;
  • Технології зварювання при виробництві БПЛА.

«Безпілотники – це одна з найбільш інноваційних технологій, яку потребують бізнеси у різних галузях: від агросектору до будівництва та логістики. Україна – повноцінний учасник цього ринку, ми уже виготовляємо достойні дрони і маємо перспективу стати одним з найпомітніших гравців на світовій арені. Разом з тим, індустрія БпЛА відчуває дефіцит кваліфікованих фахівців, тому команда Culver Aviation поділиться усім своїм досвідом, щоб допомогти «Львівській політехніці» підготувати талановитих українських інженерів», – каже Олександр Даниленко, СЕО Culver Aviation.

У рамках меморандуму компанія буде ділитися зі студентами досвідом, запрошувати їх на стажування на виробництво і проводити спеціалізовані курси та тренінги. А також навчатиме студентів управляти дронами – вони зможуть опанувати додаткову професію та отримати сертифікат оператора БпЛА.

«З допомогою Culver Aviation студенти зможуть на практиці поглиблювати знання з інженерії, авіаконструювання та програмування, а ще – отримати додаткові компетенції з дистанційного зондування землі, основ аерофотозйомки, метеорології та геодезії. Ми прагнемо надавати студентам актуальну та прикладну освіту – програма «Безпілотні літальні апарати» буде саме такою. Також запрошую всіх бажаючих на курси операторів до наших партнерів – «Академії дронів» на базі технопарку «Flight city 4.0» при Державній льотній академії у Кропивницькому», – відзначає Олеся Максимович, завідувачка кафедри нафтогазової інженерії та зварювання Інституту механічної інженерії та транспорту.

Вступна кампанія складається з кількох етапів, кожен з яких має визначені строки. Зокрема строки формування рейтингових списків, прийому документів, проведення конкурсів, вступних іспитів, співбесід, конкурсного відбору та зарахування.

Курс Communicative Business English.
За майже 2 місяці ви відчуєте впевненість у спілкуванні з міжнародними колегами, здолаєте мовний бар’єр та прокачаєте аналітичне мислення.
Реєстрація на курс

Етапи вступної кампанії:

1. Реєстрація електронних кабінетів та завантаження документів. При реєстрації потрібно вибрати:

  • Заклад освіти: Національний університет «Львівська політехніка»
  • Освітній ступінь навчання: Бакалавр
  • Спеціальність: Авіаційна та ракетно-космічна техніка
  • Освітня програма: Безпілотні літальні апарати

2. Приймання заяв та документів (закінчення приймання заяв та документів 23 серпня).

3. Терміни оприлюднення рейтингового списку вступників з наданням рекомендацій до зарахування:

  • за державним замовленням – не пізніше 29 серпня;
  • за кошти фізичних та юридичних осіб – не раніше 02 вересня.

4. Терміни подачі вступниками оригіналів документів:

Курс Communicative Business English.
За майже 2 місяці ви відчуєте впевненість у спілкуванні з міжнародними колегами, здолаєте мовний бар’єр та прокачаєте аналітичне мислення.
Реєстрація на курс

на місця державного замовлення – 02 вересня;
за кошти фізичних та юридичних осіб – 08 вересня.

5. Терміни зарахування вступників:

  • за державним замовленням – 05 вересня;
  • за кошти фізичних та юридичних осіб – 09 вересня;
  • за кошти фізичних та юридичних осіб (додатковий набір) – до 30 вересня;
  • переведення на місця державного замовлення – не пізніше 19 вересня.

Вартість навчання за рік (контракт): 17 500 грн

Зазначимо, що Culver Aviation – компанія, яка надає сервіси аерофотозйомки та моніторингу земної поверхні з допомогою БПЛА власної розробки, є частиною холдингу TECHIIA. Флагман компанії – SKIF, безпілотник типу «літаюче крило». В компанії працює команда досвідчених пілотів та GIS-спеціалістів, а також R&D-центр розробки та впровадження інновацій у сферах БпЛА, картографії та точного землеробства.

Джерело: Львівська політехніка

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: