
У мережі з’явилися повні характеристики ігрової консолі PlayStation 5 Pro від компанії Sony. Наступне покоління PS5 отримає 8-ядерний процесор Zen 2, потужніший графічний процесор та інші вдосконалення.
Специфікації PS5 Pro опублікував користувач соціальної мережі X (Twitter) на ім’я brunno_fast. Він стверджує, що вже має доступ до консолі до її офіційного релізу.
Згідно з опублікованими даними, PlayStation 5 Pro отримає такі характеристики:
- Процесор: 8-ядерний AMD Ryzen Zen 2 з 16 потоками
- Графічний процесор: невказаний RDNA GPU потужністю 16,7 TFLOPS
- Оперативна пам’ять: 16 ГБ GDDR6 + 2 ГБ DDR5
- Блок живлення: 390 Вт
- Сховище: SSD-накопичувач на 2 ТБ
Порівняно з оригінальною PlayStation 5, нова модель PS5 Pro має такі вдосконалення:
- Графічна потужність зросла з 10 до 16,7 TFLOPS
- Об’єм SSD збільшився з 825 ГБ до 2 ТБ
- Додано 2 ГБ оперативної пам’яті DDR5
- Підтримка WiFi 7
- Один порт USB-A замінено на USB-C
- Максимальна потужність блоку живлення зросла з 350 до 390 Вт
За заявою Sony, нове апаратне забезпечення дозволить PlayStation 5 Pro здійснювати рендеринг на 45% швидше, ніж оригінальна PS5. Також заявлено про покращення трасування променів у 2–3 рази. Крім того, Sony анонсувала технологію PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling), яка підвищить роздільну здатність і якість графіки в сумісних іграх.
Також португальська майстерня з ремонту консолей оприлюднила на YouTube відео з розбиранням PS5 Pro. Внутрішня конструкція пристрою нагадує модель PlayStation 5 Slim, проте має змінений механізм кріплення панелей корпусу.
PlayStation 5 Pro надійде у продаж уже 7 листопада.
Джерело: Insider gaming, tomshardware
Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украінською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: