Новини Пристрої 31.03.2001 о 18:07 comment views icon

Приклад

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/43209cf87308ae851f2c20063db4b2bb?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/43209cf87308ae851f2c20063db4b2bb?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Сьогодні вночі розквітла бавовна на тимчасово окупованих територіях України. В рамках операції DRAGONFLY ССО ЗСУ успішно уразили аеродроми в Бердянську та Луганську, знищили чималу кількість російської військової техніки та живої сили.

ССО отримали інформацію про наявність значної кількості авіаційної та спеціальної техніки та боєприпасів на аеродромах в Бердянську та Луганську. Перевіривши та підтвердивши цю інформацію, ЗСУ завдали вогневого удару по цім позиціям окупантів. За попередніми даними, на аеродромах Бердянська та Луганська було знищено:

  • 9 гелікоптерів різних модифікацій
  • спеціальна техніка
  • пускова установка ППО
  • склад боєприпасів
  • жива сила противника (десятки загиблих та поранених)

Також були пошкоджені злітні смуги аеродромів. Зазначається, що після обстрілу склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4 ранку, а детонація у Луганську тривала до 11 ранку.

За неофіційними даними, вогневий удар по позиціях російських загарбників здійснювався з використанням ракет ATACMS (Army TACtical Missile System — Армійська тактична ракетна система). Про це свідчать фотографії з місць обстрілу, які почали розповсюджувати російські пропагандисти. На них фігурують предмети, що дуже схожі на суббоєприпаси М74 касетних ракет ATACMS. На інших фото видно уламки ракети MGM-140A.

Також натяк на використання ATACMS зробив Володимир Зеленський:

«Дякую й тим, хто потужно знищує логістику та бази окупантів на нашій землі. Є результати. Я дякую деяким нашим партнерам: ефективна зброя, як ми й домовлялись»

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Згодом Володимир Зеленський офіційно підтвердив використання ракет ATACMS — “атакамси себе показали”.

Нагадаємо, наприкінці минулого місяця повідомлялось, що США нададуть Україну невелику кількість касетних ракет ATACMS. Схоже, ці боєприпаси нарешті потрапили в Україну та почали використовуватись для ураження об’єктів в тилу загарбників. Базова версія ракети MGM-140A з касетною головною частиною містить 950 бойових елементів та має дальність стрільби до 165 км. Бердянськ знаходиться приблизно за 100 км від лінії фронту, Луганськ ─ за 80 км.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: