Новини Софт 15.07.2024 о 11:59 comment views icon

Штучний інтелект Google Gemini нишпорив у файлі користувача без дозволу

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Штучний інтелект Google Gemini нишпорив у файлі користувача без дозволу

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Штучний інтелект у вигляді програм-помічників на комп’ютерах та смартфонах викликає природне занепокоєння щодо безпеки. Схоже, Google Gemini читає користувацькі файли, навіть якщо це заборонити.

Один з користувачів помітив, що Gemini висловив свою думку щодо документа, який він щойно відкрив, попри те, що користувач ніколи не просив його про це. Кевін Бенкстон стверджує, що після відкриття податкової декларації у форматі PDF у Google Docs раптово з’явився Gemini та резюмував його податкову декларацію. Кевін стверджує, що він не викликав Gemini після відкриття PDF-файлу, і особисто не надавав йому жодної інформації.

«Тепер мені потрібно піти знайти налаштування, про які мені ніколи не казали, щоб вимкнути це лайно».

Кевін ще трохи попрацював та помітив, що це вплинуло лише на PDF-файли. Він припустив, що одного разу відкрив PDF-файл та натиснув кнопку Gemini, щоб побачити, що станеться. Після цього Gemini «вирішив» з’являтися щоразу, коли користувач відкривав PDF-файл.

Далі він пояснює, що запитав Google Gemini, як вимкнути цю функцію, і вона дала йому «глючні» (неправдиві) інструкції щодо налаштувань, яких не існувало. Потім Кевін знайшов фактичне розташування налаштування для вимкнення Gemini в Google Docs, але воно вже було вимкненим.

Онлайн-курс повного дня Front-end developer від Mate academy.
Курс Front-end developer допоможе вам підготуватись до карʼєри в IT з нуля. На вас чекає багато практики та досвідчені ментори. .
Отримати знижку на курс

Деякі коментатори цього інциденту нарікали, що сервіси підвищення продуктивності Google тепер, можливо, стали інструментом для навчання ШІ. Інші питали, чому Кевін взагалі завантажував податкові декларації в Документи Google. Один коментатор запитав, чи була небажана допомога Gemini корисною та отримав негативну відповідь.

Невідомо точно, як саме діяв Кевін Бенкстон та чи його дані коректні. Однак існує ймовірність, що Google Gemini заглядає в файли користувачів більше, ніж хотілося б.

Gemini буде інтегровано з Calendar, Tasks і Keep, а мобільний Gmail отримає 3 нові функції штучного інтелекту

Джерела: Tom`s Hardware, XDA

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: