Новини Софт 06.08.2024 о 16:08 comment views icon

Смартфони Xiaomi зможуть виявляти приховані камери завдяки оновленню HyperOS 2.0

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Xiaomi продовжує розвивати свою мобільну операційну систему HyperOS. Як повідомляють обізнані джерела, китайський гігант готується до запуску нової версії HyperOS 2.0, в якій з’явиться кілька нових функцій.

Одним із нововведень стане функція виявлення прихованої камери за допомогою смартфонів. Повідомляється, що вона дозволить підтримуваним пристроям Xiaomi виявляти приховані камери за допомогою сигналів бездротової локальної мережі.

Використовуючи цю функцію, користувачі телефонів Xiaomi зможуть виявляти підозрілі пристрої, припускаючи, що самі камери підключені до локальної мережі Wi-Fi. Кілька скріншотів майбутньої функції виявлення прихованої камери вже опублікували в мережі. На одному з них міститься текст «Виявляйте приховані камери для захисту вашої конфіденційності та особистої безпеки».

Смартфони Xiaomi зможуть виявляти приховані камери завдяки оновленню HyperOS 2.0

Скріншоти також показують, що користувачі зможуть сканувати підозрілі пристрої одним дотиком. Щойно ця функція стане доступною, користувачам потрібно буде натиснути кнопку «Почати сканування» та дочекатися виявлення пристроїв. Після завершення сканування результати покажуть, чи були знайдені камери, чи ні.

Примітно, що ця нова функція конфіденційності HyperOS 2.0, здається, була натхненна раніше розробленим застосунком на основі Python під назвою Ingram. Програма Ingram виявляє вразливості камери, перевіряючи IP-адреси. Інструмент також містить такі функції, як аналіз потужності сигналу, трансляція SSID, ідентифікація MAC-адреси та аналіз мережевого трафіку.

Ця функція безпеки буде корисною для користувачів, особливо мандрівників, які часто живуть у нових місцях. Очікується, що HyperOS 2.0, буде запущена в жовтні цього року.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Джерело: neowin

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: