Новини Технології 31.07.2024 о 11:22 comment views icon

Стартап із Австралії створив завод, що будуватиме цеглу в стилі Lego зі зруйнованих будівель в Україні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Блоки використовуватимуть для будівництва критичної інфраструктури чи укриттів.

Австралійський стартап Mobile Crisis Construction (MCC) розробив новий метод перетворення уламків зруйнованих будівель на цеглу, а точніше на будівельні блоки, які використовуватимуть для будівництва за принципом конструкторів Lego.

Такі блоки легші для процесу будівництва в порівнянні зі звичайною цеглою (їх просто складатимуть у конструкції без спеціального розчину), що робить їх ідеальним варіантом у випадках війни чи катастроф.

Стартап із Австралії створив мобільний завод, що будуватиме цеглу в стилі Lego зі зруйнованих будівель в Україні

Мобільний завод MCC можна транспортувати у 3-метровому транспортному контейнері, а для роботи знадобиться дизельний генератор. Молотковий млин перетворить уламки на дрібний порошок, а машина змішає його з водою та цементом і перетворить на будівельні блоки.

Стартап із Австралії створив мобільний завод, що будуватиме цеглу в стилі Lego зі зруйнованих будівель в Україні

За даними MCC, така установка може створити до 8000 блоків на день, чого достатньо для будівництва трьох великих будинків (згідно з розрахунками New Atlas). Водночас на те, щоб блок затвердів знадобиться близько тижня, а повної міцності можна досягти через 28 днів.

Основи Web дизайну від Hillel IT School.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Стартап із Австралії створив мобільний завод, що будуватиме цеглу в стилі Lego зі зруйнованих будівель в Україні

За даними стартапу, такі блоки «стійкі до землетрусів, пожеж і циклонів».

MCC провела краудфандингову кампанію, щоб відправити одну зі своїх машин в Україну для будівництва укриттів та критичної інфраструктури поблизу Києва. Вартість установки — близько $80 тисяч.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: