Новини Технології 19.03.2024 о 11:46 comment views icon
Стаття з  

Творець C++ розкритикував уряд США за заклики відмовитись від «небезпечної мови програмування»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg

Ігор Шелудченко

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Автор C++ Б’ярн Страуструп розкритикував уряд США, який закликав розробників використовувати «безпечні для пам’яті» мови програмування та уникати використання вразливих, таких як C++ і C.

«Я вважаю дивним те, що автори цих постанов не помічають сильних сторін сучасного C++ і зусиль, спрямованих на забезпечення безпеки», – зазначив у коментарі для InfoWorld  Страуструп.

Розробник вказав на, його думку, сильні сторони C++ — постійне підвищення рівня безпеки з дати створення, 1979 року і дотепер.

«Просто порівняйте мову K&R C із найдавнішою C++, а ранню C++ із сучасною C++. Мій виступ на CppCon 2023 окреслює цю еволюцію. Багато якісних C++ написано з використанням методів, заснованих на RAII (Resource Acquisition Is Initialization), контейнерах і покажчиках керування ресурсами», – сказав він.

Б’ярн Страуструп розповів і про зусилля заради підвищення безпеки мови програмування.

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу
  • З мільярдів рядків C++ лише деякі повністю відповідають сучасним інструкціям, і уявлення людей про те, які аспекти безпеки важливі, відрізняються. Потрібно уточнювати інформацію.
  • Profiles — це фреймворк для визначення того, що гарантує фрагмент коду, і дозволяє реалізаціям їх перевіряти. На веб-сайті комітету зі стандартів мови програмування WG21 є документи, які описують це. Profiles дозволяє поступово вдосконалювати безпеку.  Наприклад, відносно швидко усувати більшість помилок діапазону.
 «Моя довгострокова мета щодо C++ полягає в тому, щоб C++ забезпечував безпеку типів і ресурсів, коли й де це необхідно», — резюмував девелопер.

Нагадаємо, у новому звіті Офіс національного кібердиректора Білого дому (ONCD) закликав розробників використовувати «безпечні для пам’яті мови програмування» і відмовитися від інструментів на C або C++.  Порада є кроком до «захисту будівельних блоків кіберпростору».

На думку уряду,  C та C++ дозволяють довільну арифметику з вказівниками з прямими адресами пам’яті без перевірки меж.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: