Новини Пристрої 21.07.2023 о 13:46 comment views icon

Відеокарти після майнінгу масово видавали за нові – поліція Китаю заарештувала 22 особи

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Відеокарти після майнінгу масово видавали за нові – поліція Китаю заарештувала 22 особи

Закінчення буму майнінгу криптовалют зазвичай призводить до появи на ринку величезної кількості вживаних відеокарт. Але не всі хочуть продавати їх дешевше – шахраї старанно маскують старі відеокарти під нові. Підробка відеокарт особливо поширена у Китаї, звідки фальшиві новинки розповсюджуються по всьому світу. Китайська поліція заарештувала 22 особи за масовий продаж уживаних відеокарт під виглядом нових.

Графічні карти, що були у використанні, піддаються ретельному очищенню, повторному нанесенню позначень та пакуванню. Однак у багатьох випадках ознаки використання можна виявити. Але злочинці навчаються: раніше повідомлялося про випадок фарбування відеокарт, щоб приховати пожовклі зношені чипи пам’яті та інші деталі.

Поддельные видеокарты підроблені відеокарти

Поліція району Біньчен міста Біньчжоу вжила заходів проти однієї з груп торговців підробками та провела рейд на їхній склад. Там було виявлено багато корпусів ферм для майнінгу, позбавлених відеокарт. Самі відеокарти були очищені та перепаковані для продажу під виглядом нових. Поліція затримала 22 особи, але лише 7 із них змогли пред’явити звинувачення. Загальна вартість підроблених відеокарт оцінюється приблизно у $2 млн. Масштаб поліційної операції та діяльності шахраїв невідомий – це може бути один із багатьох таких складів.

Поддельные видеокарты підроблені відеокарти

Встановлено, що старі карти піддавалися не так ремонту, як перелицюванню. Щоб заплутати покупців, на них навмисно наносили неправильне маркування. Карти могли з’явитися де завгодно у світі, включно з роздрібними магазинами США.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Майнери та несумлінні продавці фарбують відеокарти, а потім продають як нові

Джерела: VideoCardz


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: