Новости
На антарктичній станції «Академік Вернадський» встановили нову супутникову тарілку — швидкість інтернету збільшилася у 8 разів

На антарктичній станції «Академік Вернадський» встановили нову супутникову тарілку — швидкість інтернету збільшилася у 8 разів

На антарктичній станції «Академік Вернадський» встановили нову супутникову тарілку — швидкість інтернету збільшилася у 8 разів

Обладнання до 25-річчя антарктичної станції «Академік Вернадський» закупила українська компанія MacPaw, відома своїми утилітами для macOS та iOS (Setapp, CleanMyMac, Gemini 2 та ін).

До цього часу дослідникам станції «Академік Вернадський» доводилось відповідати жорстким обмеженням використання інтернету. Загальний обсяг трафіку на дослідницькій базі за місяць складав 30 ГБ з максимальною швидкістю до 500 Кбіт/с.

В рамках ініціативи MacPaWCares українська компанія подарувала станції нову супутникову антену General Dynamics. Після встановлення антени швидкість підключення до Інтернету на станції збільшилася у 8 разів, повідомляє MacPaw на свої сторінці у Facebook.

MacPaw і раніше допомагала українським полярникам. Зокрема за свої кошти компанія купила та передала станції:
  • захищені ноутбуки для екстремальних умов
  • супутникову тарілку та Wi-Fi-маршрутизатор
  • комплектуючі для ПК та дослідницького обладнання
  • кавомашину
  • Україна отримала свою антарктичну станцію «Академік Вернадський» 6 лютого 1996 року на підставі міжурядового Меморандуму про передачу Україні британської антарктичної станції «Фарадей». Вона розташована на острові Галіндез архіпелагу Аргентинські острови та це єдина українська антарктична станція.
  • «Академік Вернадський» проводить досліджень за всіма напрямами природничих наук: науки про Землю (геофізика, фізика атмосфери, метеорологія та кліматологія, космічні дослідження) та науки про життя (біологія, медицина, екологія). Станція є системою з власною інфраструктурою, яка забезпечує її функціонування протягом усього року. Цілий рік на станції працюють 11-13 полярників.

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: