Огляди Пристрої 28.05.2024 о 10:00 comment views icon

Огляд Technics EAH-AZ80: технологічні TWS навушники з обʼємним звучанням

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg

Гліб Перерва

Оглядач техніки та софту

Огляд Technics EAH-AZ80: технологічні TWS навушники з обʼємним звучанням

Сьогодні на огляді новинка від легендарного бренду аудіотехніки Technics, що перш за все відомий своїми стаціонарними приладами: бездротові навушники Technics EAH-AZ80 із якісним шумозаглушенням, насиченим та обʼємним звучанням, а також продуманим і функціональним застосунком. Детально розглянемо її особливості, розповімо про переваги та недоліки, а також про досвід використання як основних навушників для щоденного використання.

Огляд Technics EAH-AZ80: технологічні TWS навушники з обʼємним звучанням
Technics EAH-AZ80
10 999 грн.

Плюси:

звук (обʼєм, насиченість, баси, робота з ембіентом), дизайн, ергономіка, шумозаглушення, застосунок

Купити в Portativ.ua

Мінуси:

деталізація середніх частот, мікрофони

Купити в Portativ.ua
8.3/10
Оцінка ITC.ua

Паковання та комплектація

Вся нова лінійка бездротових навушників Technics поставляється в маленьких квадратних коробочках, які відрізняються між собою тільки назвою моделі та невеликим зображенням навушника в кутку. Загалом в цьогорічній лінійці, крім Technics EAH-AZ80, також присутні дві моделі другого покоління TWS: молодші Technics EAH-AZ40M2 та середні Technics EAH-AZ60M2.

Паковання мінімалістичне та стримане, що цілком відповідає загальному підходу компанії до дизайну пакунків та їхнього застосунку, про що нижче. Всередині знаходиться:

  • навушники Technics EAH-AZ80;
  • 7 пар силіконових амбушурів різного розміру (XS1, XS2, S1, S2, M, L, XL);
  • зарядний кабель USB-C to USB-C;
  • документація.

Така кількість амбушур обумовлена увагою до правильної посадки навушників. Добре підібрані амбушури не тільки сприяють оптимальній ергономіці, а й суттєво впливають на звучання, що у випадку Technics EAH-AZ80 додатково підкріплено тестуванням посадки в застосунку, яке складається з кількох етапів.

Дизайн та ергономіка Technics EAH-AZ80

Самі навушники виглядають вже не так мінімалістично, як їхнє паковання, але все ж дизайн стриманий: чорні пластикові корпуси із золотим лого та золотою сіткою мікрофона. Корпуси навушників великі, що обумовлено великою кількістю технічних рішень.

Ергономічно все на вищому рівні, особливо як для бездротової моделі такого розміру: навушники сидять добре та не випадають навіть під час активних рухів, звісно за умови правильно підібраних амбушурів. Модель захищена від вологи та пилу за стандартом IPX4 (тільки навушники, кейс від води та бруду не захищений.)

Онлайн-курс "HR-менеджер" від Laba.
Оновитіть HR-стратегію, оптимізуйте HR-процеси та прокачайте бренд роботодавця.Досвід та особистий фідбек від експертів HR-сфери.Курс схвалено HRCI, містить 80% практики.
Детальніше про навчання

Кейс також виготовлено з матового чорного пластику, що позитивно відображається на його вазі та довговічності. За індикацію рівня заряду відповідає світлодіод розміщений на передній стороні кейсу.

Сам по собі кейс невеликий, але форма з пласкими гранями робить його не таким зручним у транспортуванні як більш обтічні моделі.

Підключення та управління

Перше зʼєднання відбувається просто та інтуїтивно. Достатньо дістати навушники з кейсу та підʼєднати в налаштуваннях джерела звуку. Для повторного підключення достатньо затиснути сенсорні панелі на обох навушниках на кілька секунд та також вибрати в налаштуваннях смартфона (рекомендую одразу завантажити застосунок Technics). 

Все управління здійснюється тапами та затисканням сенсорних панелей. Управління чуйне та без міскліків, працює добре і стабільно. Сенсор знаходження навушників у вусі також працює відмінно, принаймні за час тестування лагів виявлено не було.

Онлайн-курс "HR-менеджер" від Laba.
Оновитіть HR-стратегію, оптимізуйте HR-процеси та прокачайте бренд роботодавця.Досвід та особистий фідбек від експертів HR-сфери.Курс схвалено HRCI, містить 80% практики.
Детальніше про навчання

Застосунок 

Фірмовий застосунок Technics Audio Connect виглядає максимально мінімалістично та стильно. Але при цьому тут є купа налаштувань та функцій, які далеко не завжди можна знайти в типовому застосунку TWS. Серед таких незвичних, або ж просто покращених, функцій: пошук навушників, налаштування відсоткового рівня шумозаглушення та режиму проникності, кастомізація датчика надягання, режими затримки, вибір аудіокодека відповідно до якості сигналу, еквалайзер, налаштування мультипоінту, а також тест JustMyVoice.

До речі звук, що видають навушники під час їхнього пошуку, достатньо гучний аби знайти їх в межах квартири. Хоча сам кейс не видає ніяких сигналів, але відшукати самі навушники в тихому приміщенні буде не складно.

Тест JustMyVoice – перевірка функції роботи інтелектуального заглушення шумів, що потрапляють в мікрофони навушників під час розмови, а також можливість перевірити як голос звучатиме для співрозмовника та як працюють мікрофони навушників. Дуже зручна опція, що дозволяє швидко та самостійно налаштувати звук перед важливим дзвінком.

Загалом застосунок працює добре – за весь час тестування не було помічено жодного лагу чи підвисання. Нарешті навіть виробники із більш традиційним підходом до аудіотехніки усвідомили, що застосунок для бездротових моделей, глибоке налаштування яких здійснюється саме на смартфоні, це не просто забавка і додаткова опція, а вкрай важлива частина, яка впливає на досвід використання їхньої продукції.

Шумозаглушення та мікрофони

Заглушення шумів працює добре, хоча в особливо шумних приміщеннях хочеться, щоб його потужність була більшою, воно достатньо комфортне для використання людьми які чутливі до дії ANCОгляд Technics EAH-AZ80: технологічні TWS навушники з обʼємним звучаннямОгляд Technics EAH-AZ80: технологічні TWS навушники з обʼємним звучаннямActive Noise Cancellation – система шумозаглушення. Тобто навіть на 100% приглушення, ANC навушників не тисне на голову, як це часто буває при використанні цієї функції.

Режим проникності на високому рівні, хоч користуватись Technics EAH-AZ80 не виймаючи з вух під час розмови з кимось не так комфортно, як AirPods Pro, проте при короткій розмові це цілком зручно.

Якість розмовних мікрофонів на гідному рівні, але це, знову ж таки, не AirPods Pro та далеко не спеціалізована гарнітура з виносним мікрофоном. Модель підійде для коротких дзвінків, але для щоденних довгих розмов краще розглянути щось інше.

Автономність Technics EAH-AZ80

Від одного заряду на максимальній якості звуку, з увімкненим ANC та на 80-90% гучності навушники працюють 4-4,5 години. Зарядний кейс дає ще 2-3 повних заряди навушників, чого цілком достатньо для комфортного використання.

Згідно з інформацією з сайту виробника, термін автономної роботи можна суттєво покращити якщо змінити налаштування якості аудіо на нижчі: 7 годин при використанні кодека AAC та 4,5 години при використанні LDAC. А ось вимкнення шумозаглушення на батарею майже не впливає та додасть в середньому лише пів години прослуховування. До речі Technics EAH-AZ80 підтримують бездротову зарядку стандарту Qi.

Технічні характеристики Technics EAH-AZ80

Тип конструкції Внутрішньоканальні
Тип підключення Бездротові
Активне шумозаглушення (ANC) Так
Bluetooth кодек AAC, LDAC, SBC
Дистанція Bluetooth До 10 м
Multi-point Так (підключення до 3 пристроїв одночасно.)
Тип випромінювача Динамічний
Акустичне оформлення Закриті
Частотний діапазон, Гц 20-40000
Живлення Li-Ion аккумулятор/7ч
Вага навушників 7 грамів
Вага кейсу 50 грамів

 

Технології та особливості

Фірмовий чистий звук Technics

10-міліметрові алюмінієві динаміки та унікальна акустична технологія забезпечують насичений та деталізований звук для високої якості звучання.

Огляд Technics EAH-AZ80: технологічні TWS навушники з обʼємним звучанням

Комфортний дизайн

Стриманий дизайн із природною посадкою у вушній раковині надає комфорт і дозволяє навушникам залишатися на місці навіть при активних рухах та зайняттях спортом.

Повний спектр звуку

Деталізований звук із потужними басами – покращений бас із низьким рівнем спотворення досягається за допомогою великих 10-міліметрових діафрагм з алюмінієвого сплаву з вільним краєм. 

Тут використовується акустична камера для натурального середнього діапазону і потужних басів. Плюс гармонізатор для широкого звучання з меншим спотворенням. Підтримує високоякісне бездротове аудіо LDAC.

Технологічне ANC та якість мікрофонів

Технологія подвійного гібридного активного шумопоглинання з використанням мікрофонів внутрішнього та зовнішнього спрямування, а також аналогової та цифрової обробки — для безперебійного відтворення якісного звуку.

Звук Technics EAH-AZ80

Technics EAH-AZ80 звучать емоційно, що особливо помітно на таких жанрах як поп та реп. В першу чергу звертаєш увагу на покращену роботу зі сценою та ембіентом – треки звучать обʼємно та насичено.

Верхні частоти мʼякі та добре деталізовані, що позитивно відображається на струнних та духових інструментах, які не ріжуть слух навіть за великої кількості. Середні частоти трохи просідають, але це помітно лише на активних жанрах як от рок чи метал.

Басам було приділено найбільше уваги, але не в традиційному для «басхедних» моделей сенсі, коли максимально викручуються низькі частоти, що негативно відображається на середньо-низьких та іноді навіть середніх частотах. У випадку Technics EAH-AZ80 виробник зробив бас максимально фактурним та обʼємним, без негативного впливу на середину, що справляє дуже позитивне враження.

Модель не можна назвати жанрово вибагливою, адже навушники чудово відтворюють навіть складні агресивні композиції, але все ж найкраще вони розкриваються на жанрах орієнтованих на ембіент та на треки з великою кількістю низьких частот.

Огляд Technics EAH-AZ80: технологічні TWS навушники з обʼємним звучанням

Звучання Technics EAH-AZ80 орієнтовано на конкретну аудиторію та може не сподобатись поціновувачам більш спокійного та рівного звуку, але цільова аудиторія, станом на сьогодні, навряд знайде щось якісніше.

Основне тестування проводилось на смартфонах Apple iPhone 15 Pro, Google Pixel 7 та ноутбуці Apple MacBook Air M1 з використанням стримінгових сервісів Spotify та Apple Music.

Ціна та конкуренти

Вартість Technics EAH-AZ80 на старті продажів становить 10 999 грн.

Огляд Technics EAH-AZ80: технологічні TWS навушники з обʼємним звучанням

Найближчими конкурентами в цій ціновій категорії є Sennheiser Momentum True Wireless 4 за 12 899 грн, Bowers & Wilkins PI5 S2 за 11 380 грн та Shure AONIC 215 за 11 172 грн (так, це не зовсім TWS, але звучання якісне).

Apple AirPods Pro 2 на знижках можна знайти за 9 299 грн (зазвичай 11 499 грн), а стандартна ціна Apple AirPods 3 становить 9 399 грн.

Модель з нової лінійки Technics EAH-AZ60M2 обійдеться покупцеві у 8 999 грн.

8.3/10
Оцінка ITC.ua
Автономність
7
Непогана автономність, але якість звучання помітно впливає на час роботи.
Дизайн, ергономіка
8
Чудові дизайн та ергономіка, а ще матовий пластик корпусу.
Функції
9
Якісно зроблений застосунок, просте налаштування, зручне управління та цікаві функції по типу перевірки звуку мікрофонів, глибокого налаштування параметрів ANC та пошуку навушників. Мінус за якість розмовного мікрофону.
Ціна
9
Конкурентоспроможна ціна на рівні з якісними TWS від інших виробників.
Якість звучання
8.5
Насичене та обʼємне звучання з цікавою емоційною подачею, але місцями не вистачає середніх частот.
Комплектація
8
Велика кількість амбушур різного розміру.

Висновок:

Technics EAH-AZ80 – чудові навушники для поціновувачів активних жанрів музики. Модель прекрасно передає обʼємність та насиченість звучання, особливо на композиціях з великою кількістю басів та живими інструментами. Для насиченіших жанрів музики слухачу може не вистачати деталізації середніх частот, проте це не критично в цьому випадку, оскільки звучання моделі в першу чергу емоційне.

Якісна ергономіка, попри доволі великий корпус навушників, хороша робота ANC, стриманий дизайн та непогана автономність. Серед плюсів також варто зазначити чудову роботу застосунку та велику кількість опцій налаштування.

З мінусів лише посередня якість розмовного мікрофона, але це норма для більшості TWS моделей, та невелика V-подібність звучання з акцентом на басовій складовій.

Купити в Portativ.ua

Висловлюємо подяку магазину Portativ.ua за надані на огляд навушники Technics EAH-AZ80


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: