Новини Софт 19.07.2024 о 11:17 comment views icon

Антивірус CrowdStrike вивів з ладу ОС Windows та спричинив технічні збої по всьому світу (в Україні зокрема). Вже є хотфікс

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Ранок 19 липня приніс українцям не дуже приємний сюрприз. В роботі мобільного оператора Vodafone, а також електронних систем Sense Bank та «Нової пошти» спостерігаються збої. Та виявилось, що проблема має глобальний характер, й лихоманить багато великих міжнародних компаній, включно з Microsoft, Visa, Ryanair.

Є повідомлення про те, що проблема спостерігається в США, Індії, Японії та багатьох інших країнах світу. Спроби авторизації в два британські банки цього ранку зазнали невдачі. Також є повідомлення про припинення рейсів у кількох аеропортах світу. Схоже, ця проблема також торкнулася комп’ютерів екстрених служб США. У Великій Британії від збою постраждало залізничне сполучення.

«Вся наша компанія не працює», — йдеться в публікації на Reddit.

Інший дописувач стверджує, що 70% їхніх ноутбуків не працюють і застрягли в циклі завантаження. Схоже, це буде довгий день для ІТ-адміністраторів у всьому світі.

«Зараз відбувається щось надзвичайно дивне: за останні кілька хвилин мені подзвонили кілька абсолютно різних засобів масової інформації, на всіх машинах Windows раптово почався BSoD’ (синій екран смерті)», — написав Трой Хант, творець сайту HaveIBeenPwned.

Ймовірно, причиною тому став широко поширений збій Windows, який виводить із ладу системи екстрених служб, банків, аеропортів тощо. Повідомляється, що комп’ютери з Windows не завантажуються та страждають від сумнозвісного синього екрана смерті. За непідтвердженими повідомленнями проблема полягає в програмному забезпеченні компанії з кібербезпеки CrowdStrike.

Непідтверджені публікації свідчать про те, що інженери служби підтримки CrowdStrike визнали, що проблема полягає в їхньому програмному забезпеченні та скасуванні оновлення, яке, схоже, спричинило проблему.

Отже, схоже, що причиною глобального збою стала не кібератака, а помилка в корпоративному антивірусі CrowdStrike Falcon.

Онлайн-курс "HR-менеджер" від Laba.
Оновитіть HR-стратегію, оптимізуйте HR-процеси та прокачайте бренд роботодавця.Досвід та особистий фідбек від експертів HR-сфери.Курс схвалено HRCI, містить 80% практики.
Детальніше про навчання

А тим часом розв’язати проблему можна спробувати самотужки. Для цього треба завантажити Windows у безпечному режимі або середовищі відновлення Windows. Далі слід перейти до каталогу C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike, знайти файл, який відповідає «C-00000291*.sys», і видалити його. Після цього слід перезавантажити систему в нормальному режимі.

Джерело: forbes 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: