Новини Україна 08.11.2022 о 11:07 comment views icon

БПЛА-камікадзе «Ланцет» — нова загроза для критичної інфраструктури України

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів про удари окупантів по інфраструктурі України за допомогою російських баражуючих боєприпасів «Ланцет». Раніше ці безпілотники-камікадзе вже були застосовані на фронті, але активно не застосовувалися проти цивільних об’єктів у тилу.

«В широкому використанні крім “Шахідів” з’явилися ударні безпілотники “Ланцет”. Їм потрібно досягнути тієї мети, яку вони собі поставили: завдавати ударів по критичній інфраструктурі. Мова йде не лише про енергетику. Як бачимо, ворог уже завдавав ударів і по гідротехнічній інфраструктурі.», – відзначив Ігнат.

Характеристики безпілотника «Ланцет-3»

«Ланцет-3» – БПЛА російського виробництва з осколково-фугасною або кумулятивною бойовою частиною вагою до 12 кг, оснащений системами оптико-електронного та теленаведення. Безпілотник є керованим – оператор може коригувати його політ за допомогою камери, у тому числі на завершальному етапі. Боєприпас підтримує змінні модулі, закріплені в головній частині: до переліку оснащення може входити лазерний вказівник, інфрачервона камера, датчики пошуку за допомогою газоаналізу та радіовипромінювання.

Ланцет

Дальність польоту «Ланцета» становить 40-70 км, що обмежує сферу його застосування. Виготовлення БПЛА вимагає використання імпортних компонентів та вкрай утруднене в умовах санкцій. Початок використання цих безпілотників цивільної інфраструктури свідчить про обмежені запаси засобів ураження у противника.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Ситуація з обстрілами об’єктів інфраструктури

Юрій Ігнат прогнозує нарощування ударів по енергетичних об’єктах у холодніший період. У тому числі він передбачає й використання росією іранських ракет (якщо їх постачання підтвердиться). Можливе накопичення ворогом засобів ураження для завдання чергових масованих повітряних ударів.

З п’ятниці 4 листопада по понеділок 7 листопада вперше з початку минулого місяця не відбувся масований ракетний удар по цивільних об’єктах на більшій частині території України. Противник обстрілював переважно прифронтові населені пункти. Пауза може бути пов’язана із накопиченням боєприпасів – нічого не свідчить про припинення використання тактики.

За свідченням The Guardian, в Ірані триває палка дискусія щодо припустимості продажу Росії озброєння та використання його в Україні. Провладні спікери дотримуються різних думок: одні стверджують, що росія є явним агресором і Іран не повинен постачати зброю, втягуючись таким чином у війну, інші не проти постачання, але проти застосування зброї в Україні, треті повністю підтримують продаж та застосування іранської зброї росією. війні із Заходом».

Подібні заяви можуть бути фоном для дипломатичного торгу із Заходом і призвести до обмеження постачання БПЛА «Шахед» або балістичних ракет, змушуючи росію більш економно використовувати власні дефіцитні та важко відновлювані боєприпаси дальньої дії, які, за різними оцінками, витрачені на 60-80%.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Системи Smart Shooter: ізраїльська зброя для точного знищення дронів


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: