Новини Кіно 27.05.2024 о 14:56 comment views icon

Схожість не випадкова — у фільмі «Фуріоза» поєднали риси Ані Тейлор-Джой з Алілою Браун за допомогою ШІ

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Кіно виходить за підтримки?

Якщо ви вже подивилися приквел «Шаленого Макса», то певно помітили, наскільки молода «Фуріоза» схожа на Аню Тейлор-Джой, яка грає персонажку у більш зрілі роки.

Схожість не випадкова: творці фільму «Фуріоза» використали штучний інтелект, щоб поєднати риси Ані Тейлор-Джой з Алілою Браун
Аліла Браун у фільмі «Фуріоза»

Можна подумати, що ця схожість зумовлена майстерним кастингом чи випадковістю, але насправді — вся справа у ШІ, який вирішив залучити Джордж Міллер для більшої схожості двох вікових версій персонажа (що цікаво, раніше режисер заявляв, що технологія виглядає сумнівно у кадрі й, мовляв, саме через це він відмовився від омолодження Шарліз Терон для ролі на користь Тейлор-Джой).

«У Джорджа Міллера ця ідея виникла дуже рано», — пояснила Тейлор-Джой в інтерв’ю «Шоу Келлі Кларксон». «Аудиторія вже звикла до Фуріози [Шарліз Терон у «Дорозі гніву»], тож він хотів, щоб перехід від двох нових акторок був плавним. Вони змішали наші обличчя».

Тейлор-Джой сказала, що відсоток її рис в Алілі Браун стартував із 35% на початку фільму і завершився на 80%, коли зрештою Аня забрала на себе усю роль.

У стрічці «Фуріоза» Аня Тейлор-Джой отримає лише 30 реплік
Аня Тейлор-Джой в образі Фуріози

Деталей щодо використання інструменту не розголошували, однак відомо, що основними постачальниками візуальних ефектів для фільму були DNEG і Framestore, а стартап Metaphysic AI, який розробляє інструменти штучного інтелекту для таких цілей, як омолодження акторів, згадувався у титрах, зазначає Variety.

Режисер «Шаленого Макса» хотів «омолодити» Шарліз Терон для «Фуріози», але технологія виглядала «непереконливо»
Шарліз Терон в ролі імператриці Фуріози у фільмі «Шалений Макс: Дорога гніву» 2015 р.

Раніше провідний фахівець з контенту Metaphysic AI Ед Ульбріх повідомив, що компанія взяла участь у створенні трьох фільмів, які вийдуть цього року, однак не уточнив назв. Сам Ульбріх раніше працював в Digital Domain, яка доклала рук до створення оскароносного фільму «Загадкова історія Бенджаміна Баттона» 2008 року, в якому також використовували технології старіння/омолодження.

«Фуріоза» (п’ятий фільм у франшизі про Макса Рокатанського) дебютував в прокаті зі скромними $59 млн. Попри те, що загальна сума виглядає доволі пристойною — стрічка не виправдала прогнози експертів, які очікували, що вона покаже найкращий старт серед касових дебютів цього року. Зазначимо, що виробництво приквелу обійшлося у $168 млн без урахування маркетингових витрат.

Рецензія на фільм «Фуріоза: Шалений Макс. Сага» / Furiosa: A Mad Max Saga

Розділ Кіно виходить за підтримки?

Компанія LG Home Entertainment є визнаним новатором в галузі телевізорів і аудіовідеосистем. LG пропонує покращений досвід домашніх розваг завдяки відзначеним нагородами OLED-телевізорам і телевізорам QNED LED на інноваційній платформі WebOS Smart TV. Прагнучи надати споживачам першокласний користувацький досвід, вся продукція LG для домашніх розваг розроблена з урахуванням екологічної стійкості, починаючи від виробництва і закінчуючи утилізацією.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: