Новини Наука та космос 15.06.2022 о 18:50 comment views icon

Ілон Маск розповів, що Starship буде готовий до першого орбітального польоту вже у липні, а наступні пари корабля та прискорювача з’являтимуться щомісяця

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

CEO SpaceX Ілон Маск опублікував у своєму твіттері фото Starship SN24 Ілон Маск розповів, що Starship буде готовий до першого орбітального польоту вже у липні, а наступні пари корабля та прискорювача з'являтимуться щомісяцяІлон Маск розповів, що Starship буде готовий до першого орбітального польоту вже у липні, а наступні пари корабля та прискорювача з'являтимуться щомісяцяповнорозмірний 50-метровий прототип корабля нового покоління для міжпланетних подорожей для першого орбітального польоту у виробничому цеху High Bay та поділився апдейтом про терміни виконання програми льотних випробувань.

Засновник та гендиректор SpaceX розповів, що 13 червня особисто навідувався до Mega Bay та High Bay, де ведеться збірка Super Heavy та Starship Ілон Маск розповів, що Starship буде готовий до першого орбітального польоту вже у липні, а наступні пари корабля та прискорювача з'являтимуться щомісяцяІлон Маск розповів, що Starship буде готовий до першого орбітального польоту вже у липні, а наступні пари корабля та прискорювача з'являтимуться щомісяцяПерспективні багаторазові надважка ракета та корабель, що розробляються SpaceX для заміни поточного сімейства ракет Falcon та кораблів Dragon та призначені для доставки вантажів та людей на навколоземну орбіту, Місяць та Марс. Також SpaceX розробляє за контрактом NASA варіант Starship для місячної програми Артеміда, яка передбачає пілотований політ і висадку на Місяць.. За підсумками інспекції Ілон Маск повідомив, що при збереженні поточних темпів робіт система — корабель Starship SN24 та надважкий перший ступінь Super Heavy B7 для нього — буде готова до першого орбітального польоту вже у липні.

Технічна готовність системи до польоту зовсім не означає, що сам запуск відбудеться у липні — SpaceX ще має виконати усі 75 заходів, які вимагає від неї регулятор FAA, та отримати ліцензію на запуск. А проте, є непогані шанси, що SpaceX зможе здійснити запуск до кінця літа 2022 року, як планувалося останні кілька місяців. Якщо ж ні, то дуже ймовірно, що він відбудеться до кінця 2022 року.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

В іншому твіті Ілон Маск розповів, що вже у серпні SpaceX розраховує мати наступну систему (S25 та SH B8) у польотній готовності, а наступні покращені пари корабля та прискорювача — щомісяця. Це збігається з попередніми планами компанії — наприкінці 2021 року Ілон Маск в одному з інтерв’ю висловив сумнів, що Starship з першого разу досягне орбіти, але при цьому підкреслив, що «впевнений» у досягненні цієї мети у 2022 році та розраховує виконати до дюжини тестових запусків Starship у 2022 році, щоб завершити програму випробувань та перейти до запуску реальних корисних навантажень у 2023 році. Тоді SpaceX цілилась в січень 2022 року з перший орбітальним запуском Starship, тож вочевидь графік з’їхав щонайменше на пів року.

Детальніше про основні віхи розвитку програми та перспективи — в нашому вчорашньому матеріалі.

Американський регулятор дав SpaceX «зелене світло» на перший орбітальний політ Starship зі Starbase у Техасі. Він може відбутися до кінця літа


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: