Новини Пристрої 19.07.2024 о 10:01 comment views icon

«Intel продає дефектні процесори»: Raptor Lake на ноутбуках теж «глючать»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

«Intel продає дефектні процесори»: Raptor Lake на ноутбуках теж «глючать»

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Збої процесорів Intel 13 та 14 поколінь (Raptor Lake) поширюються й на ноутбуки. Після інформації про негаразди у серверах ЦОД з’явилося повідомлення про «продаж Intel дефектних процесорів» для портативних ПК.

«Є кілька моделей ноутбуків, які виходили з ладу з однаковими симптомами. Просто це трапляється не так часто, як збої процесорів настільних ПК», — пише Метью Кесселс з Alderon Games.

Нові дані перекреслюють теорію про те, що нестабільність Raptor Lake пов’язана з особливостями десктопів та сокету LGA 1700. Alderon Games заявляє, що фактично 100% чипів настільних Raptor Lake у її розпорядженні виходять з ладу. Негаразди на ноутбуках підтверджують універсальність проблеми та її коріння саме у процесорах.

Кесселс не розповідає, які саме моделі чипів дефектні, але логічно очікувати, що проблеми можуть вплинути на флагманські процесори Intel серії Core i9 HX. на десктопах проблеми мають найпотужніші процесори серій K і KS.

Intel досі не надала остаточного виправлення нестабільності Raptor Lake і виникає питання, чи можливо це зробити лише програмним шляхом. Компанія намагалася виправити  проблему оновленням мікрокоду, що включають суворіші обмеження потужності, застосування механізмів безпеки у BIOS та виправлення помилок eTVB, але жодна зы спроб не змогла повністю усунути постійні збої.

Найбільшою проблемою нестабільності Raptor Lake є випадковість збоїв. Деякі системи виходять з ладу лише за певних умов, інші «глючать» постійно. Проблема існує навіть після встановлення виправлень: наприклад, відбувається відключення енергоефективних ядер. Щобільше, велика кількість повідомлень свідчить, що процесори Raptor Lake неадекватно працюють навіть з параметрами значно нижче офіційних специфікацій.

Intel: виробники материнських плат зробили все неправильно — перша офіційна публічна заява щодо проблем з процесорами

Онлайн-курс UI/UX designer від Mate academy.
Навчайтесь на онлайн-курс повного дня UI/UX designer та легко заходьте в IT! Допомагаємо з працевлаштуванням!
Отримати знижку на курс

Джерела: Alderon Games, Tom`s Hardware

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: