Новини Пристрої 21.12.2022 о 14:00 comment views icon

Камера Pixel 8 використовуватиме нову методику обробки HDR при зйомці фото, яка значно покращить роботу з рухомими об’єктами

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Вихід смартфонів серії Pixel 8 відбудеться ще не скоро. Однак вже зараз можна отримати уявлення про деякі нововведення, які Google планує реалізувати в майбутніх смартфонах. Розробник Куба Войцеховскі проаналізував деякі фрагменти коду застосунку камери та виявив у них згадку Staggered HDR – техніки обробки зображень, яка зараз не застосовується у смартфонах Pixel.

Google була однією з перших компаній, що вдосконалили мобільну HDR та обчислювальну фотографію, зробивши їх популярними. Тепер, зважаючи на все, пошуковий гігант має намір розвинути ці технології до наступного покоління. Зараз Google використовує метод HDR Plus Bracketing, який має на увазі знімання фотографій у швидкій послідовності та використання їх для створення кінцевого зображення з широким динамічним діапазоном. Такий метод хороший, але системі складніше працювати з об’єктами, що рухаються, оскільки використовуються окремі кадри. Staggered HDR – це метод знімання з використанням короткої та тривалої витримки практично одночасно. При цьому знімання з короткою витримкою йде відразу за зніманням з довгою витримкою ще до того, як довга витримка закінчилася.

Ефект Rolling shutter дозволяє сканувати датчик зверху вниз, і в такому випадку нема потреби чекати на закінчення однієї експозиції, перш ніж починати іншу. Це означає, що потрібно справлятися з меншою кількістю артефактів руху і в процесі споживається менше енергії. Samsung заявляє, що такий метод знижує енергоспоживання на 24% порівняно з методом, який використовує окремі кадри.

Якщо Google дійсно впровадить Staggered HDR, це вимагатиме модернізації апаратної бази камери. Сенсор Samsung Isocell GN1, який зараз використовується в Pixel 7 та 7 Pro, не підтримує Staggered HDR. Але таку підтримку забезпечує сенсор Isocell GN2, який також пропонує деякі покращення у роботі автофокусу.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: