Новини Новини 01.07.2022 о 10:35 comment views icon

На Netflix вийшла друга частина четвертого сезону серіалу «Дивні Дива» / Stranger Things — два завершальні епізоди тривають майже 4 години

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Як і планувалося, 1 липня на Netflix з’явилася друга частина четвертого сезону науково-фантастичного серіалу «Дивні дива» / Stranger Things, створеного братами Даффер — два завершальні епізоди вже доступні в онлайн-кінотеатрі в оригінальному озвученні (англійською) з українськими та російськими субтитрами. Їх загальний хронометраж становить майже 4 години (восьма серія триватиме 1 годину 25 хвилин, дев’ята — майже 2,5 години).

Перша частина четвертого сезону Stranger Thing із семи епізодів вийшла 27 травня та показала найкращий старт серед серіалів Netflix, встановив абсолютний рекорд за кількістю годин перегляду (286,79 млн годин) — відтоді шоу надійно утримує лідерство в загальному рейтингу та регіональних рейтингах у 75 країнах. Власне, четвертий сезон «Дивних Див» вже обійшов другий сезон «Бріджертонів» та зараз очолює загальний рейтинг за кількістю годин перегляду (за перші 28 днів з релізу) — глядачі провели за шоу 930,3 млн.

 

На Netflix вийшла друга частина четвертого сезону серіалу «Дивні Дива» / Stranger Things — два завершальні епізоди тривають майже 4 години
Рейтинг найпопулярніших англомовних серіалів Netflix за кількістю годин перегляду (за перші 28 днів з релізу)

Пізніше сюди додадуть показники завершальних двох епізодів, проте малоймовірно, що «Дивні дива» зможуть перевершити результат поточного лідера рейтинга серіалів іноземною мовою — корейський серіал «Гра в кальмара», який поки надійно утримує лідерство з 1,6 млрд годин перегляду за той же період.

Трейлер другої частини четвертого сезону серіалу «Дивні дива» / Stranger Things англійською

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Продовження серіалу вийшло через три роки після показу третього сезону — події в ньому розгортаються через пів року після попереднього фіналу у трьох різних місцях: багато з основних персонажів залишається у Хоукінсі (слугувало місцем дії попередніх трьох сезонів), тоді як Вілл, Одинадцять і Джонатан переїжджають до Каліфорнії, а шериф Джим Гоппер потрапляє до тюрми десь на Камчатці. Продовження розповість про те, як головні герої спробують раз і назавжди покласти край усьому лиху та монстрам з потойбічного світу, який називають «зворотною стороною».

До своїх ролей повернулися актори минулих сезонів — Міллі Боббі Браун, Вайнона Райдер, Девід Гарбор, Фінн Вулфгард, Ноа Шнапп, Гейтен Матараццо, Седі Сінк, Чарлі Гітон та Наталія Даєр. Також 4 сезон додає нових персонажів, таких як Кріссі Каннінгем (Грейс Ван Дієн), Едді Мансон (Джозеф Квінн), Аргайл (Едуардо Франко) і Векна|Пітер Баллард|Номер Один (роль головного антагоніста дісталася Джеймі Кемпбелл Бауеру).

«Дивні дива» вже продовжили на п’ятий сезон, який завершить поточну сюжетну арку. До речі, ще 2017 року брати Даффери повідомляли, що планують не менше чотирьох-п’яти сезонів. Водночас у лютому вони натякали на ймовірний спіноф для шоу.

  • Netflix випускає «Дивні дива» з 2016 року і це один із найпопулярніших проєктів у стрімінговому сервісі. Серіал, натхненний творами Стівена Кінга, цінують за атмосферність, акторську гру і відсилання до жанрових фільмів 1980-х років.
  • Третій сезон «Дуже дивних справ» вийшов 4 липня 2019, встановивши абсолютний рекорд онлайн-кінотеатру на той час за чотири дні його переглянули понад 40 млн передплатників Netflix.
  • Це вперше Stranger Things розділили на частини — усі попередні сезони серіалу братів Даффер виходили повністю зразу, але Netflix зараз дедалі частіше розділяє популярні шоу на частини. Раніше творці шоу пояснили це тим, що четвертий сезон вийшов удвічі довшим за третій — сценарій зайняв понад 800 сторінок, а фільмування тривали майже два роки. Пандемія тут теж зіграла свою роль — через COVID-19 фільмування на початку 2020 року призупинили через два тижні після старту, а робота над серіалом відновилася лише у вересні 2020 року.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: