Новини Крипто 01.06.2023 о 18:47 comment views icon

Найбільший стейблкоїн відновив свою ринкову вартість, яка обвалилась після краху TerraUSD у 2022-му році

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Згідно з даними трекера, опублікованого компанією Tether, що базується на Британських Віргінських Островах, капіталізація стейблкоїна USDT досягла $83,2 млрд, перевершивши рекорд, встановлений у травні 2022-го року.

USDT прив’язаний до долара 1:1, підтримуючи цю вартість резервами готівки та еквівалентними активами. Відновлення стейблкоїна засвідчує його домінуючу роль на крипторинку, як засобу для проведення транзакцій і збереження ціни.

Водночас його головний конкурент, USDC від Circle, скоротився майже вдвічі й нині його ринкова вартість становить $28,8 млрд.

Діаграма ринкової капіталізації USDT. Джерело: CoinMarketCap
Діаграма ринкової капіталізації USDT. Джерело: CoinMarketCap

Капіталізація стейблкоїна Tether впала приблизно на 20%, після того, як крах Terra дестабілізував криптовалютні ринки, розпочавши період банкрутств, гучних скандалів та обвалів вартості більшості цифрових монет.

За даними дослідників з Kaiko, Tether використовується в більш ніж 50% всіх торгів на централізованих біржах.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Історично Tether був оточений суперечками й питанням про те, чи достатньо у компанії резервів, щоб виправдати претензію на прив’язку до долара 1:1, а також про якість активів, які складають ці резерви. У 2021 році Tether досягла мирової угоди з генеральним прокурором Нью-Йорка щодо звинувачень у змішуванні клієнтських і корпоративних коштів, а також брехні щодо своїх резервів інвесторам. Хоча компанія, як і її дочірня криптобіржа Bitfinex ніколи не визнавала якихось протиправних дій.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: