Новини Кіно 05.05.2023 о 16:56 comment views icon

Пригодницько-історичний екшн «Довбуш» вийде в прокат на День Незалежності України

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Пригодницько-історичний екшн «Довбуш» вийде в прокат на День Незалежності України

Історичний екшн «Довбуш» режисера Олеся Саніна вийде в широкий український прокат до Дня Незалежності України – 24 серпня 2023 року. Нагадаємо, прем’єра стрічки була відтермінована у зв’язку з початком повномасштабного російського вторгнення.

Пригодницько-історичний екшн «Довбуш» вийде в прокат на День Незалежності України

24 серпня – це знакова дата для кожного українця, в яку буде доречно продемонструвати фільм про незламність духу, боротьбу за свободу, нестримне кохання та справедливість.

Пригодницько-історичний екшн «Довбуш» вийде в прокат на День Незалежності України

«Ми недарма обрали прем’єрну дату 24 серпня. Це щорічне нагадування — ми вільні та незалежні, і сьогодні вкотре виборюємо це право не лише на полі бою, а й в культурі, бізнесі, політиці…Повстанець Олекса так само прагне справедливості та виборює свою та свободу свого народу, як і мільйони українців сьогодні. Ми очікуємо, що це кіно збере біля великих екранів сотні тисяч українців і нагадає, чому українська нація бореться й обов’язково переможе», — заявила Надія Коротушка, директорка кінотеатрального напрямку в FILM.UA Distribution.

Пригодницько-історичний екшн «Довбуш» вийде в прокат на День Незалежності України

Дія фільму «Довбуш» відбувається в Карпатах на початку 18 століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий — справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша. Але він їх перехитрив. І розрослася легенда про карпатського лицаря. Легенда, що надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. Про силу і любов Олекси Довбуша, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть, розповість майбутній фільм.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Фільм «Довбуш» зняв режисер Олесь Санін. Сценарій написали Пол Волянський, Олесь Санін, Василь Портяк, Максим Черниш.Продюсували проєкт Максим Асадчий, Олесь Санін та співпродюсер Данило Білак. У ролях:

  • Олекса Довбуш – Сергій Стрельников,
  • Іван Довбуш – Олексій Гнатковський,
  • Марічка – Дар’я Плахтій,
  • Пшелуський – Матеуш Косьцюкевіч,
  • Княгиня Яблуновська – Агата Бузек,
  • Опришки – Петро Жирун, Павло Жирун, Дмитро Вівчарюк, Роман Ясиновський, Ростислав Держипільський,
  • Дзвінчук – Олександр Мавріц.

Хронометраж картини – 120 хвилин. Кінотеатральну дистрибуцію фільму на території України здійснюють FILM.UA Distribution та «Кіноманія».

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: