Новини Софт 03.07.2024 о 11:53 comment views icon

Shaheed — «наймодерованіше» слово у Facebook, але Meta його більше не заборонятиме

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Shaheed — «наймодерованіше» слово у Facebook, але Meta його більше не заборонятиме

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Повна заборона не враховувала лінгвістичну складність арабського слова «shaheed», яке має кілька значень у перекладі.

У Meta давно застосовували політику повної заборони на слово «shaheed», як стало найбільш модерованим у програмах компанії, в першу чергу у Facebook. Однак, відповідно до рекомендацій наглядової ради Meta скасує це обмеження — з огляду на те, що слово має кілька значень, залежно від контексту.

«Shaheed» перекладається дослівно як шахід, або свідок — у мусульман і православних арабів найчастіше вживається у сенсі «мученик за віру» (в Україні, на жаль, це слово має зовсім інший сенс). 

Згідно зі звітом наглядової ради, попередня політика Meta не враховувала «лінгвістичну складність», що призвело до непропорційної кількості видалень дописів із загальновживаним словом — зокрема в арабомовних користувачів, які «зазнали несправедливої ​​цензури».

«Наглядова рада вітає сьогоднішнє оголошення Meta про те, що вона виконає наші рекомендації та внесе зміни в несправедливу політику, яка призвела до цензури мільйонів людей на її платформах», — йдеться у заяві ради. «Зміни застосовуватимуть тонший підхід до модерування».

До системи модерації контенту у Facebook питання виникають регулярно — зі сторони України їх побільшало після повномасштабного вторгнення, коли соцмережа почала блокувати українців за дописи про війну. Тим часом побороти навалу російської пропаганди та ботів в компанії, так і не змогли — попри особисте звернення Мінцифри у липні 2022 року.

Що трапилось з Facebook? Соцмережі Meta потонули у фейках, а згенерованими позначають реальні фото

Онлайн-курс повного дня Front-end developer від Mate academy.
Курс Front-end developer допоможе вам підготуватись до карʼєри в IT з нуля. На вас чекає багато практики та досвідчені ментори. .
Отримати деталі про курс

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: