Новини Технології 26.11.2022 о 14:34 comment views icon

США ввели повну заборону на постачання телекомунікаційного та відеообладнання з Китаю — зокрема продукції Huawei, ZTE та інших

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Телекомунікаційне обладнання та технології відеоспостереження у США постачають Huawei, ZTE, Hikvision, Hytera та Dahua, утім нині ця продукція потрапляє під заборону. 

Федеральна комісія зі зв’язку (FCC) оголосила, що більше не видаватиме дозволи на деяку продукцію китайських компаній — тож легально імпортувати чи продавати телекомунікаційне та відеообладнання вони більше не зможуть. 

“FCC прагне захищати нашу національну безпеку, гарантуючи, що ненадійне комунікаційне обладнання не буде використовуватись в межах наших кордонів. Ці нові правила є важливою частиною наших постійних дій із захисту американського народу від загроз національній безпеці, пов’язаних із телекомунікаціями”, — сказала голова FCC Джессіка Розенворсел.

Список (де перелічено заборонену продукцію і послуги) наразі включає комунікаційне обладнання, вироблене Huawei Technologies, ZTE Corporation, Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology і Dahua Technology (а також їхніми дочірніми компаніями та філіями). Нові правила реалізують директиву Закону про безпечне обладнання від 2021 року, підписаного президентом Байденом у листопаді минулого року.

Раніше адміністрація Трампа звинувачувала такі фірми, як Huawei, ZTE та DJI, у загрозах національній безпеці та додала їх до “списку” Міністерства торгівлі. Документ не дозволяв американським компаніям експортувати технології китайським, а не навпаки. Це, наприклад, могло вплинути на доступність оновлень Android на телефонах Huawei, оскільки постачальник Android, Google, є американською компанією. 

І хоча FCC має власний “список компаній”, які, як вона вважає, загрожують національній безпеці, а також наказала мережевим операторам вилучити та замінити все обладнання Huawei та ZTE (ймовірно, на це підуть мільярди долларів), раніше комісія також не утримувала компанії від постачання або продажу цих продуктів у США.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Коли Best Buy і Home Depot припинили продаж камер безпеки Dahua і Hikvision, це сталося не тому, що уряд наказав їм припинити продаж — магазини просто не хотіли, щоб їх асоціювали з повідомленнями про порушення прав людини. Обидва бренди все ще можна знайти на Amazon.

Але навіть Amazon відтепер не зможе легально продавати нові продукти, якщо FCC не надасть відповідний дозвіл. Кожен такий продукт, імпортований для продажу в Сполучених Штатах, потрапляє в базу даних FCC OET — якщо його там нема, то компанії не зможуть постачати масові партії обладнання для продажу.

Щодо камер безпеки Hytera, Hikvision і Dahua, їм, можливо, потрібно буде ретельніше маркувати свою продукцію, щоб уникнути заборони. Технічно FCC відмовляє в дозволі лише обладнанню, розробленому для “громадської безпеки, безпеки державних установ, спостереження за фізичною безпекою критичної інфраструктури та інших цілей національної безпеки”.

“Щодо цих трьох компаній ми вимагатимемо, щоб вони задокументували, які гарантії вони застосують до маркетингу чи продажу для цих цілей. Ми заморожуємо всі їхні заявки на авторизацію телекомунікаційного обладнання та обладнання відеоспостереження, доки ця робота не буде виконана”, — йдеться у заяві Джесіки Розенворсел.

Отже, якщо компанії погодяться продавати камери споживачам або малому бізнесу, їх, ймовірно, можна буде імпортувати та продавати. Крім того, FCC не скасовує раніше видані дозволи.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: