Новини Пристрої 24.07.2023 о 13:49 comment views icon

В Україні зростає виробництво БПЛА для потреб ЗСУ, виготовлення боєприпасів для дронів довірили приватникам

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

За час повномасштабного російського вторгнення Міністерством оборони України прийнято на озброєння/в експлуатацію 28 моделей БПЛА українського виробництва. Мова йде про дрони різних типів. В тому числі згадуються 9 моделей дронів-камікадзе, серед яких 3 літакового типу, а також 6 моделей FPV-дронів.

Зазначається, що для Міноборони пріоритетом є виробництво розвідувальних й ударних дронів, дронів-камікадзе та баражуючих боєприпасів. Восени 2022 року урядовці спростили процедури для винахідників та виробників озброєння. Як результат, термін прийняття в експлуатацію нового озброєння та техніки скоротився з приблизно 2 років до 3-5 тижнів.

Наразі з низкою українських компаній укладено контракти на серійне виробництво 10 моделей БПЛА різних типів. Зазначається, що постачання дронів українського виробництва для потреб ЗСУ постійно зростає у геометричній прогресії. Закупівля здійснюється на підставі потреби від ГШ ЗСУ. Також повідомляється, що на цей час завершені випробування дрону-камікадзе, розробником якого є одне із підприємств АТ «Українська оборонна промисловість» (колишній концерн «Укроборонпром»). Здійснюється процедура допуску до експлуатації. Ще з одним підприємством укладено контракт на закупівлю розвідувального дрона.

Крім того, український уряд прийняв постанову, яка на державному рівні визнає порядок виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до БПЛА. Наразі українські воїни використовують саморобні конструкції, щоб обладнати дрони гранатами, мінами та іншими неспеціалізованими боєприпасами. Це не завжди надійно й ефективно. Відтепер приватні компанії зможуть легально виробляти боєприпаси для дронів. Постанова визначає порядок отримання статусу виробника боєприпасів для БПЛА та встановлює чіткі вимоги компаніям з їх виробництва.

Результати збільшення виробництва БПЛА можна спостерігати в стрічці новин – в тимчасово окупованому Криму все частіше розквітає бавовна.

Три українські виробники отримають по $1 млн на розвиток систем протидії ворожим БПЛА

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Джерело: Міноборони


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: