Новини IT-бізнес 10.11.2023 о 16:25 comment views icon

Японія виділить $13 млрд на підтримку виробництва мікросхем всередині країни

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Японія виділить $13 млрд на підтримку виробництва мікросхем всередині країни

Міністерство економіки Японії готує субсидії на загальну суму 2 трильйони єн (13 мільярдів доларів США) для стимулювання інвестицій у галузь виробництва мікросхем, щоб відновити свій статус провідної напівпровідникової держави.

В рамках ширшого плану відродження економіки Токіо намагається залучити інвестиції у виробництво передових напівпровідників, критично важливих для майбутнього технологічного прогресу — від штучного інтелекту до безпілотних автомобілів, передає Bloomberg. Це включає мільярди доларів на підтримку Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., лідера в галузі виробництва передових мікросхем, а також Rapidus Corp. — місцевого стартапу, який має на меті конкурувати у виробництві високотехнологічних мікросхем.

Гроші використають для прискорення здатності Японії розробляти та виробляти чипи наступного покоління і навчати моделі штучного інтелекту. Японія виділяє кошти для виробників високотехнологічних компонентів, обладнання для виробництва мікросхем, промислових газів і напівпровідників, а також для навчання інженерів.

Ситуація з глобальною економічною безпекою в галузі напівпровідників стає все більш серйозною. Є велика зацікавленість як від іноземних, так і від місцевих компаній, які хочуть інвестувати в Японію.

— заявив журналістам на брифінгу представник Міністерства економіки.

Японія намагається повернути собі лідерство в індустрії виробництва мікросхем після його втрати. Вона взяла на себе майже половину витрат на завод TSMC в Кумамото і веде переговори про підтримку другого заводу; вона готова надати близько 1,5 млрд доларів для фінансування розширення заводу Micron Technology Inc. в Хіросімі; і вона фінансує спробу компанії Rapidus виробляти власні передові 2-нм чипи в країні.

Стимулювання промисловості виробництва мікросхем по-японськи: завод на $5.3 млрд від фірми з Тайваню

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Rapidus бере на себе зусилля зі створення японського ливарного заводу з виробництва мікросхем, який зможе конкурувати з такими компаніями, як TSMC і Samsung Electronics Co. Тецуро Хігаші, голова компанії, заявив, що державна компанія має намір побудувати найсучасніший ливарний завод до 2027 року.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: