Новости Новости 10.12.2021 в 13:38 comment views icon

Перші офіційні книжки Netflix «Sex Education» отримали український переклад

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Видавництво «Рідна мова» переклало українською офіційні книжки Netflix «Sex Education» — книжкове доповнення (комплект із двох книг) однойменного хітового серіалу вийде вже цього місяця.

Мова йде про роман Кейті Бірчел «Поїздка» (переклад Сергія Ковальчука) та нонфікшн Лорі Нан «Секс-просвіта. Інструкція до життя. Статеве виховання без купюр, якого тобі завжди бракувало» (переклад Анни Топіліної). Перший роман розповідає про пригоди чотирьох друзів зі школи Мурдейл (Мейв, Отіс, Ерік та Еймі) у великому місті, а другий — путівник, який детально розглядає психологічні, біологічні та соціальні аспекти стосунків та допомагає прийняти себе та світ у всьому його різноманітті. 

Ось повний опис творів від видавництва:

  • «Поїздка» пригодницький і навіть дещо детективний роман, у якому Мейв, Отіс, Ерік та Еймі вирушають до великого міста, щоб допомогти братові Мейв Шону, який потрапив у неабияку халепу. Друзям доведеться і перевтілюватись (за це відповідатиме Ерік), і проводити сеанси психоаналізу (Отісе,твій вихід), і зачаровувати щирістю (Еймі в цьому неперевершена), і збирати це все докупи (Мейв як очільниця цієї спецоперації). Канонічне зображення персонажів потішить шанувальників серіалу, а для тих, хто його не бачив, дотепна історія стане мотивацією подбати про підписку на Netflix.
  • «Секс-просвіта. Інструкція до життя. Статеве виховання без купюр, якого тобі завжди бракувало» посібник мрії без осуду і сорому, який водночас є науковим дослідженням, підкріпленим доказовими фактами, і немовби розмовою з добрим досвідченим другом, який приймає тебе таким, як ти є. Відповіді на безліч незручних запитань, які часто нікому поставити, слушні поради та підтримка, адже головна мета цієї книжки, щоб кожен, хто її читає, почав ставитись до себе та навколишнього світу з розумінням та позитивом. Додаток: перелік та контакти українських організацій, в яких можна отримати консультації та допомогу. 

Обидві книжки створені для підліткової аудиторії, проте, враховуючи загальний інтерес до шоу, вони цілком можуть зацікавити й дорослих читачів.

Вартість комплекту із двох книг 250 грн.

Sex Education — британський комедійно-драматичний телесеріал, що розповідає про проблеми учнів середньої школи англійського містечка Мурдейл. Це один з найпопулярніших серіалів Netflix. У вересні в онлайн-кінотеатрі вийшов третій сезон Sex Education — він отримав схвальні відгуки як критиків (97% на Rotten Tomatoes), так і глядачів (89%). І Netflix вже продовжив шоу на четвертий сезон. До речі, всі три сезони Sex Education доступні на Netflix з повноцінним українським дубляжем та субтитрами.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: