Статті Кіно 01.06.2024 о 14:00 comment views icon

Найцікавіші нові фільми червня 2024 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові фільми червня 2024 року

Розділ Кіно виходить за підтримки?

Репертуар червня може здивувати. Перший місяць літа пропонує химерні сюжети — від ЛГБТ-історії з Дакотою Джонсон до камбеку Чака Норріса у бюджетній науковій фантастиці. Від горорів про кровожерливих павуків і акул до легковажних комедій з зірковими акторськими командами. Від екшн-фільмів з войовницями Джессікою Альбою та Ольгою Куриленко до анімаційної фантастики з кайдзю чи андроїдами на Марсі. І не забудьте прихопити з собою перед переглядом якісь охолоджувальні напої, адже червень обіцяє бути спекотним!

«У глибинах Сени» / Sous la Seine

Жанр: фільм жахів
Дата прем’єри: 5 червня
Реліз: Netflix

У рамках літніх Олімпійських ігор 2024 року на набережній Сени в Парижі проходять змагання з тріатлону. Вчена Софія дізнається від екоактивістки Міки, що в річці  завелася величезна акула. Героїні об’єднуються з шефом поліції Аділем, щоб запобігти трагедії.

«У глибинах Сени» — новий фільм жахів від французького постановника Ксав’є Жанса, відповідального за першу екранізацію культового стелс-екшену Hitman та низку різножанрових стрічок. Навряд чи чергова варіація спілбергівських «Щелеп» додасть в жанр щось свіже, але шанувальникам трилерів/горорів про підводну небезпеку точно є сенс звернути увагу на новинку.

«Чи зі мною все гаразд?» / Am I OK?

Жанр: комедійна драма
Дата прем’єри: 6 червня
Реліз: Мах

Онлайн-курс "Асинхронне програмування" від robot_dreams.
Опануйте підходи асинхронного програмування на Python для розробки швидких та ефективних програм.Вас навчатиме Lead Python Software Engineer у SoftServe.
Детальніше про курс

Люсі — 32-річна жінка з Лос-Анджелеса, яка ніяк не може побудувати міцні стосунки з чоловіками. Згодом вона усвідомлює, що її все більше тягне до жінок. За допомогою своєї кращої подруги Джейн героїня намагається навчитися відкрито говорити про свої почуття та спробувати нарешті стати щасливою.

«Чи зі мною все гаразд?» є режисерською роботою представниць одностатевого шлюбу Стефані Аллінн та Тіґ Нотаро, яку ви могли бачити у «Армії мерців» Зака Снайдера. Головну роль виконала нещодавня, страшно згадати, Мадам Павутина Дакота Джонсон.

«Наглядачі» / The Watchers

Жанр: фільм жахів про надприродне
Дата прем’єри: 6 червня
Реліз: кінотеатри

28-річна художниця Міна потрапила у великий незвіданий ліс на заході Ірландії. У пошуках сховку бідолашна опиняється у пастці поряд з трьома незнайомцями, за якими щоночі спостерігають загадкові істоти.

«Наглядачі» стали режисерським дебютом для Ішани Найт Ш’ямалан — доньки того самого М. Найта Ш’ямалана, котрий колись видав культове «Шосте відчуття». Тут же він виступив продюсером стрічки. ЇЇ сюжет заснований на однойменному романі А. М. Шайна.

Онлайн-курс "Асинхронне програмування" від robot_dreams.
Опануйте підходи асинхронного програмування на Python для розробки швидких та ефективних програм.Вас навчатиме Lead Python Software Engineer у SoftServe.
Детальніше про курс

«Погані хлопці: Все або нічого» / Bad Boys: Ride or Die

Жанр: комедійний бойовик
Дата прем’єри: 6 червня
Реліз: кінотеатри

Детективи Майк Лоурі та Маркус Бернетт розслідують корупцію в поліції Маямі, і саме в цей час покійного капітана Конрада Говарда звинувачують у причетності до наркокартелів. У спробах з’ясувати істину головні герої самі опиняються по той бік закону. Тепер їм необхідно зробити все можливе, щоб очистити не тільки ім’я свого загиблого шефа, але і власні імена.

Над черговою частиною започаткованої Майклом Беєм майже 30 років тому бадді-муві франшизи «Погані хлопці» працювали режисери попередньої стрічки Аділь Ель Арбі та Білал Фалла. Зірки популярної серії Вілл Сміт та Мартін Лоуренс також повернулися до своїх ролей.

«Гамбіт королеви» / Firebrand

Жанр: історична костюмована драма
Дата прем’єри: 13 червня
Реліз: кінотеатри

Події фільму відбувається в останні роки правління Генріха VIII та зосереджені на його шостій дружині Кетрін Парр. Амбітна і хитра, вона змушена розриватися між бажанням чоловіка очистити тих, хто кидає виклик вченням англіканської церкви, і радикальною проповіддю Енн Аск’ю, яка викликає у Кетрін щире захоплення.

Прем’єра «Гамбіта королеви», сюжет якого заснований на бестселері «Ферзевий гамбіт» Елізабет Фрімантл, відбулася 21 травня 2023 року на 76-му Каннському кінофестивалі, де картина змагалася за головну нагороду — Золоту пальмову гілку. Основні партії у ній виконали Алісія Вікандер, Джуд Лоу та Едді Марсан.

«Стінг. Жах ночі» / Sting 

Жанр: фільм жахів
Дата прем’єри: 13 червня
Реліз: кінотеатри

Якось 12-річна Шарлотта знаходить маленького павучка у занедбаному будинку. Вона вирішує забрати його додому, таємно тримаючи новоспеченого домашнього улюбленця у банці. Однак коли той починає стрімко збільшуватися у розмірах і проявляє неабиякий апетит до крові, дівчинка та її родина буквально опиняються у пастці кровожерливого хижака.

«Думками навиворіт 2» / Inside Out 2

Жанр: анімаційний фільм про дорослішання
Дата прем’єри: 13 червня
Реліз: кінотеатри

Райлі стала підлітком, тож і у її свідомості відбуваються певні зміни та з’являється простір для нових емоцій. Радість, Печаль, Гнів, Страх та Відраза вже давно успішно працюють разом, але вони не знають, як бути, коли поряд зʼявляється Тривожність. І схоже, що вона прийшла не сама.

«Думками навиворіт 2» — продовження хітового мультфільму від Disney та Pixar 2015 року, який отримав загальне визнання та майже 860 мільйонів касових зборів на додаток.

«Ультрамен: Сходження» / Ultraman: Rising

Жанр: анімаційний супергеройський екшн
Дата прем’єри: 14 червня
Реліз: Netflix

Відомий егоїстичний бейсболіст Кен Сато веде подвійне життя. Окрім спортивної кар’єри він таємно перевтілюється в величезного супергероя Ультрамена, намагаючись поєднувати ці дві іпостасі. При цьому він неохоче починає піклуватися про малюка кайдзю після того, як йому довелося зійтися у бою з його матір’ю.

«Ультрамен: Сходження» стане вже 44-м фільмом у присвяченій цьому персонажу медіафраншизі, яка належить японській компанії Tsuburaya Productions.

«Байкери» / The Bikeriders

Жанр: кримінальна драма
Дата прем’єри: 20 червня
Реліз: кінотеатри

Дія відбувається у 1960-ті роки. Фільм розповідає про розквіт вигаданого чиказького мотоклубу Vandals MC. За десятиліття він перетворився із команди аутсайдерів на зловісну банду, котра ставить під сумнів первісне бачення та продиктований його засновником спосіб життя.

Сюжет «Байкерів» ґрунтується на однойменній фотокнизі Денні Лайона, випущеній у далекому 1967 році. Вона присвячена реальному мотоклубу Outlaws MC, котрий був заснований у селищі Маккук, штат Іллінойс, у 1935 році. На знімальному майданчику зібралось чимало голлівудських зірок: Том Гарді, Остін Батлер, Джоді Комер, Майкл Шеннон, Бойд Голбрук та Норман Рідус.

«Екзорцизм» / The Exorcism

Жанр: фільм жахів про надприродне
Дата прем’єри: 20 червня
Реліз: кінотеатри

Актор Ентоні Міллер страждає на алкоголізм. Попри це він береться зніматися у новому фільмі жахів, але згодом впадає у справжній психоз. Його стурбована донька Лі намагається з’ясувати причину жахливого стану батька: чи це вплив шкідливої залежності, чи у ситуацію втрутилась якась зловісна сила?

«Екзорцизм» попередньо стояв у графіку релізів травня, про що ми повідомляли у відповідній статті, але у підсумку здвинувся вже на червень. Що ж, бажаємо успіхів Расселу Кроу у його нелегкій боротьбі з потойбічною нечистю.

«Агент розвідки» / Agent Recon

Жанр: науково-фантастичний бойовик
Дата прем’єри: 21 червня
Реліз: цифрові сервіси

Командир таємної оперативної групи безпеки Землі Аластер вербує амбітного новачка Джима, щоб разом з ним вирушити на місію, якою керуватиме загартований в боях полковник Грін. Їхнє завдання — відстежити загадкову енергетичну активність на базі Нью-Мексико. Коли загін стикається з невідомою істотою, що володіє винятковою силою і швидкістю та здатний керувати солдатами, герої змушені битися з нестримною ордою, щоб запобігти загибелі усього людства.

Зірки бойовиків давно минулої епохи досі в строю: щойно в травні можна було побачити, як Жан-Клод Ван Дамм намагається дати бій негідникам у «Темряві людини», як от уже відбувається неочікуване повернення самого 84-річного Чака Норріса. Та якщо фільм з Ван Даммом апелював до похмурої нуарної естетики, то «Агент розвідки» крокує у бік наукової фантастики про зіткнення з прибульцями

«Шлях відплати» / Trigger Warning

Жанр: бойовик
Дата прем’єри: 21 червня
Реліз: Netflix

Досвідчена спецпризначенка Паркер (привіт тобі, Джейсоне Стейтем) бере на себе управління баром, який належав її батьку. Після його раптової смерті жінка вступає у непримиримий конфлікт з жорстокою бандою, що тероризує її рідне містечко.

Сценарій «Шляху відплати» позиціюється як суміш «Рембо: Перша кров» та «Джона Уіка», тільки з героїнею на передньому плані замість чоловіків. Що цікаво, торік Netflix вже намагався видати один свій фільм за жіночу версію «Місії неможливої», та нічого доброго з цього задуму не вийшло. Нині крутою войовницею постане Джессіка Альба, яка поповнить список екшн-героїнь у багатющій бібліотеці стримінгового гіганта.

«Ефект парадокса» / Paradox Effect

Жанр: бойовик
Дата прем’єри: 27 червня
Реліз: кінотеатри

Одного разу молода жінка Каріна стає свідком жорстокого вбивства. Після цього їй доведеться мати справу з корумпованим копом, який взяв у заручники її доньку. Ситуація ускладнюється тим, що поліціянт керується тим же мотивом, що і Каріна — він прагне врятувати сина. Але згодом стає очевидно, що зберегти життя обом дітям навряд чи вийде.

Після ганебної «Королеви Боудіка» Ольга Куриленко продовжує схилятися до ролей у екшн-фільмах, щоправда, нерідко сумнівної якості. «Ефект парадокса», на перший погляд, виглядає зовсім необов’язковою дрібницею як у фільмографії Ольги, так і Гарві Кейтеля. Та як воно буде насправді — можна буде дізнатися з 27 червня.

«Марс-Експрес» / Mars Express

Жанр: анімаційний науково-фантастичний неонуар
Дата прем’єри: 27 червня
Реліз: кінотеатри

Дія відбувається у XXIII столітті на Марсі. Приватна детективка Алін Рубі та її напарник-андроїд Карлос Рівера отримують замовлення від заможного клієнта. Їм належить зайнятися пошуками зниклої 18-річної студентки кібернетики Джун Чоу. Згодом виявляється, що вони не єдині, хто розшукує дівчину. Героям потрібно зробити усе можливе, щоб дістатися до неї першими.

«Марс-Експрес», який прем’єрувався на торішньому Каннському кінофестивалі, а в Україні готувався до виходу ще у лютому, тільки зараз дістається до українського прокату. Стрічка наповнена посиланнями до культової фантастики, зокрема, фільмів «Той, хто біжить по лезу», «Робокоп», «Термінатор 2», а також до аніме «Привид в броні», «Акіра», «Ідеальний смуток» та «Паприка».

«Тихе місце: День перший» / A Quiet Place: Day One

Жанр: апокаліптичний горор
Дата прем’єри: 27 червня
Реліз: кінотеатри

Як неважко здогадатися, фільм розповідає про перший день вторгнення таємничих інопланетних істот, які нічого не бачать, зате мають надчутливий слух. Саме завдяки йому вони виявляють своїх жертв та жорстоко розправляються з ними.

«День перший» — спіноф-приквел фантастичної горор-дилогії «Тихе місце», де події розгорталися вже у постапокаліптичній дійсності. А це означає, що в центрі тутешньої оповіді знаходитимуться зовсім інші персонажі, ролі яких виконали Люпіта Ніонго, Джозеф Квінн, Алекс Вульф та Джимон Гонсу. Дізнатися, чому ж наш світ затих можна буде з 27 червня.

«Сімейна справа» / A Family Affair

Жанр: романтична комедія
Дата прем’єри: 28 червня
Реліз: Netflix

Молода дівчина Зара Форд працює асистенткою у кінозірки Кріса Коула. Коли нестерпні витівки невиправного бабія та егоїста остаточно виводять її із себе, вона вирішує звільнитися. Однак невдовзі героїня дізнається, що у Кріса з’явилася нова пасія, а саме — її овдовіла матір Брук Гарвуд. Цей неочікуваний союз додає свої корективи у життя Зари.

«Сімейна справа» навряд чи стане для жанру романтичної комедії стрічкою значущою, але як мінімум приємний акторський склад глядачу забезпечено: серед виконавців головних ролей фігурують Зак Ефрон, Ніколь Кідман та Джої Кінг.

«Зустріч випускників» / Reunion

Жанр: детективна комедія
Дата прем’єри: 28 червня
Реліз: цифрові сервіси

На честь 20-річчя з моменту випуску із середньої школи Ріджв’ю у будинку успішного менеджера хедж-фонду Метью Денбері проходить запальна вечірка. Коли ж прямо посеред свята відбувається загадкове вбивство, підозра у скоєнні цього злочину може впасти на будь-кого з присутніх.

«Церемоніальний танець» / Fancy Dance

Жанр: драма
Дата прем’єри: 28 червня
Реліз: Apple TV+

Після таємничого зникнення сестри Джакс намагається всіляко дбати про свою племінницю Рокі в резервації Сенека-Каюга. Вона присвячує багато часу пошукам зниклої родички, а також допомагає Рокі підготуватися до майбутнього індіанського свята пау-вау. Щоб Джакс не втратила опіку над племінницею, героїні вирушають у спільну подорож з метою розшукати матір Рокі.

«Церемоніальний танець» — режисерський дебют Еріки Трамбле, що прем’єрувався на кінофестивалі «Санденс». Головну роль виконала Лілі Гледстон, кар’єрний стрибок якої відбувся завдяки «Вбивцям квіткової повні» Мартіна Скорсезе.

Розділ Кіно виходить за підтримки?

Компанія LG Home Entertainment є визнаним новатором в галузі телевізорів і аудіовідеосистем. LG пропонує покращений досвід домашніх розваг завдяки відзначеним нагородами OLED-телевізорам і телевізорам QNED LED на інноваційній платформі WebOS Smart TV. Прагнучи надати споживачам першокласний користувацький досвід, вся продукція LG для домашніх розваг розроблена з урахуванням екологічної стійкості, починаючи від виробництва і закінчуючи утилізацією.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: