Новини Софт 15.09.2023 о 17:46 comment views icon

Apple випустить окреме оновлення для власників iPhone 12 у Франції — щоб виправити проблему з надмірним радіовипромінюванням

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Регулятори заборонили продавати iPhone 12 у країні, оскільки тести показали зависокий рівень радіовипромінювання

У кожній країні визначений допустимий показник SAR (Specific absorption rate) – питомий коефіцієнт поглинання електромагнітного випромінювання, і згідно з нещодавніми тестами виявилось, що iPhone 12 у Франції цей рівень перевищують, тож уряд заборонив Apple продавати смартфони цієї серії у країні. 

Apple, яка раніше заборонила техпідтримці коментувати проблеми з надмірним радіовипромінюванням iPhone 12, оголосила, що випустить оновлення програмного забезпечення, яке має знизити цей рівень. 

«Ми випустимо оновлення програмного забезпечення для користувачів у Франції для адаптації до протоколу, який використовують французькі регулятори. З нетерпінням чекаємо, що iPhone 12 і надалі буде доступний у Франції», — йдеться в заяві Apple для Reuters.

Згідно з тестами iPhone 12 перевищував європейські ліміти — Бельгія та Нідерланди заявили, що проведуть власні перевірки, а Італія має намір вимагати в Apple оновлення ПЗ. Загалом французький регулятор ANFR перевірив на стандарти радіовипромінювання понад 140 смартфонів — і, згідно зі змінами правил тестувань 2020 року (коли положення оновили тестами для кінцівок), радіовипромінювання вимірювалось на відстані 0 мм від кінцівок, на відміну від 5 мм під час тестів для всього тіла. 

Apple раніше відкидала усі претензії та казала, що «це пов’язано з конкретним протоколом тестування, який використовують французькі регулятори, а не з проблемою безпеки» самого iPhone 12. 

«ANFR готується швидко протестувати це оновлення», — сказав Жан Ноель Барро, міністр із цифрових питань Франції.

Занепокоєння щодо рівня радіації iPhone 12 і заборони на продаж у Франції виникли в той же день, коли Apple анонсувала свої нові смартфони iPhone 15 і iPhone 15 Pro, які мають вийти 22 вересня.

Recruiter.
Обирайте курс Recruiter та ставайте високооплачуваним спеціалістом! Навчання відбувається онлайн та ідеально підходить для новачків!
Отримати деталі про курс

Торік доходи Apple у Європі склали близько $95 мільярдів, що робить регіон другим за величиною для компанії після Америки. За деякими оцінками, у 2022 році в Європі було продано понад 50 мільйонів iPhone.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: