Новини Технології 01.08.2024 о 17:56 comment views icon

На території ядерного майданчика «Манхеттенського проєкту» збудують сонячну електростанцію потужністю 1 ГВт

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

На території ядерного майданчика «Манхеттенського проєкту» збудують сонячну електростанцію потужністю 1 ГВт

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Міністерство енергетики США планує побудувати сонячну електростанцію потужністю 1 ГВт на колишньому надсекретному ядерному майданчику «Манхеттенського проєкту» в штаті Вашингтон. Нагадаємо, «Манхеттенський проєкт» — це кодова назва програми розробки ядерної зброї в США, здійснення якої почалося у вересні 1942 року.

Міністерство енергетики планує співпрацювати з Hecate Energy, щоб перепрофілювати федеральну земельну ділянку Ханфорд площею 8000 акрів. Цей проєкт планується реалізувати у рамках ініціативи Cleanup to Clean Energy, запущеної в липні 2023 року. Програма спрямована на перепрофілювання частин земель, що належать Міністерству енергетики, для виробництва чистої енергії. В тому числі перепрофілюванню підлягають площі, які раніше використовувалися в програмі ядерної зброї США.

Компанію Hecate Energy було обрано на конкурсних засадах. Міністерство енергетики та Hecate Energy проведуть переговори щодо угоди про нерухомість, й протягом цього періоду Міністерство може скасувати свій вибір з будь-якої причини.

Майбутній сонячний майданчик Хенфорд у штаті Вашингтон, заснований у 1943 році, був надсекретним місцем для Манхеттенського проєкту під час Другої світової війни. Саме тут ядерні реактори виробляли плутоній для перших у світі атомних бомб. Він розташований у частині напівзасушливої ​​пустелі вздовж річки Колумбія.

«Міністерство енергетики перетворює тисячі акрів землі на нашому заводі в Ханфорді в процвітаючий центр безвуглецевого виробництва сонячної енергії, показуючи приклад у очищенні нашого навколишнього середовища та створюючи нові економічні можливості для місцевих громад», ─ заявила міністерка енергетики США Дженніфер Гранхольм.

Джерело: electrek

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: