Новини WTF 06.06.2024 о 16:07 comment views icon

Переслідування з AirTag — США звинувачує члена російської банди у залякуванні ексдружини

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/photo_2023-11-12_18-48-05-3-268x190-1-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Переслідування з AirTag — США звинувачує члена російської банди у залякуванні ексдружини

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

США звинувачують підозрюваного члена російської мережі контрабанди у використанні AirTags для переслідування колишньої дружини, повідомляє 404 Media на основі нещодавно розкритого обвинувачення. Громадянин Таджикистану Ібодулло Нуманович Мухіддінов підозрюється у незаконному переправленні своєї тепер уже колишньої дружини (фігурує у справі як С. К.) в США через мережу, на яку він працював, знущанні та переслідуванні.

«Невдовзі після одруження Відповідач почав фізично та емоційно знущатися над С. К. і примушував записувати відео відверто сексуального характеру. Відповідач погрожував оприлюднити зображення та відео, якщо С. К. не виконає вимоги Відповідача. На момент одруження С. К. нещодавно прибула із Таджикистану через Мексику, і не мала іншої сім’ї чи підтримки в Сполучених Штатах».

Протягом кількох тижнів у березні та квітні Мухіддінов розмістив сім AirTag на автомобілі С. К.. Першу мітку знайшла вона, інші шість — слідчі. Слідство стверджує, що Мухіддінов розмістив AirTags на машині С. К., щоб стежити за нею, і сховав їх по всьому транспортному засобу, у тому числі під переднім бампером, у колесах, всередині рами та в бічних дзеркалах.

Коли слідчі дізналися, що Мухіддінов ставить мітки на машину, ФБР використало, щоб спостерігати, як він перевіряє мітки або розміщує інші. В одному випадку, після того, як ФБР вимкнуло встановлену ним AirTag, Мухіддінов зателефонував С. К і пішов за нею на автомийку, а потім «стукав по її вікнах і вимагав зізнатися, чому SK не відповідає на його дзвінки. «С. К. була паралізована страхом, спричиненим діями Відповідача», — йдеться в протоколі. ФБР дезактивувало AirTag та спостерігало, як Мухіддінов приїхав, вийшов зі свого автомобіля з телефоном та почав шукати AirTag. Слідчі отримали записи Apple, які пов’язували обліковий запис Мухіддінова з AirTag.

AirTags не вперше були інструментом для переслідувачів та домашніх кривдників з моменту запуску у 2021 році. Записи поліції показують, що це стало проблемою для жінок. Було кілька випадків, коли переслідування з AirTag перетворювалося на насильство, принаймні у двох з них це призвело до вбивства цілі переслідувачем.

Після пред’явлення обвинувачення Мухіддінову та оформлення ордера на обшук слідчі знайшли в його телефоні теку з приблизно 140 фотографіями та відеозаписами С.К. сексуального характеру. У клопотанні про попереднє ув’язнення зазначено, що обвинувачений має доступ до значних фінансових ресурсів і вважається причетним до широкомасштабної мережі контрабанди людей транснаціональною організованою злочинною мережею. Суддя задовольнив клопотання, суд присяжних має розпочатися 8 червня.

Онлайн-курс "Ефективні презентації в PowerPoint" від Laba.
Навчіться доносити ідеї через актуальні візуалізації.Курс зі створення презентацій, які додивлятися до кінця.Будь то sales offer, чи pitch deck.
Дізнатись більше

Алгоритми безпеки Apple AirTag вперто переконують журналістку Engadget, що її пес — сталкер

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: