Новини Технології 18.04.2023 о 15:37 comment views icon

ШІ-інструменти Adobe дозволять редагувати відео за допомогою тексту та генерувати музику і звукові ефекти

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

У березні Adobe анонсувала програмне забезпечення Firefly — нове покоління генеративного ШІ, яке використовуватиметься в Photoshop, After Effects і Premiere Pro для створення шрифтів та зображень. У понеділок компанія оголосила, що додасть у програми й функції синтезу відео та звуків.

На демонстрації «Firefly for Video», опублікованій в блозі Adobe, інструмент генерує фоновий саундтрек, звукові ефекти, змінює візуальний фон на відео тощо. Серед іншого нові ШІ-функції дозволяють покращити кольори відзнятого матеріалу, створити анімований текст та логотип за допомогою простих текстових підказок.

ШІ-інструменти Adobe дозволять редагувати відео за допомогою тексту та генерувати музику і звукові ефекти

Подібні функції медіаредактор Runway анонсував ще у вересні, хоча і повністю не виконав обіцянки, представлені в тизері. Тож до анонсів Adobe теж можна ставитися з недовірою, поки продукт не отримає кінцевий користувач.

Минулого тижня Adobe також оголосила про запуск функції редагування відео за допомогою стенограм в Adobe Premiere Pro вже у травні — це дозволить користувачам обрізати та змінювати порядок відео на основі автоматично виявлених розшифровок мови, отриманих із кліпів. Ось як Adobe описує цю функцію:

«Редагування на основі тексту автоматично аналізує та транскрибує кліпи, щоб редактори, продюсери та асистенти могли просто копіювати та вставляти речення в будь-якому порядку й миттєво бачити їх на часовій шкалі. Розшифровку можна переглянути у вікні стенограми, щоб визначити точні слова та фрази».

Курс Python developer від Mate academy.
Python дозволяє розробляти сайти, займатись аналітикою даних, навіть створювати штучні інтелекти. Навчайтесь з нами та отримайте гарантоване працевлаштування.
Отримати знижку на курс

ШІ-інструменти Adobe дозволять редагувати відео за допомогою тексту та генерувати музику і звукові ефекти

Adobe заявляє, що програмне забезпечення для ШІ-редагування відео почне розгортатися «пізніше цього року» — тоді ж користувачі зможуть випробувати інші функції Firefly (створення шрифтів, зображень, аудіо та 3D-моделей), попередньо зареєструвавшись. Нині проєкт перебуває на стадії закритого бета-тестування.

Компанія зазначає, що подібні інструменти будуть особливо корисними у кіноіндустрії. Цього року програми Adobe допомогли «оживити» 10 фільмів, номінованих на «Оскар», у тому числі переможця у категоріях найкращий монтаж та найкращий фільм «Все завжди і водночас».

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: